בצלים ממולאים בירקות ובורגול ברוטב סילאן ורימונים
בצל ממולא בבורגול ומגוון ירקות שורש ועשבי תיבול, מבושל ברוטב סמיך ומתקתק ומוגש עם גרגרי רימון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לבצלים:
6 בצלים בינוניים, שנחצו לאורכם עד הליבה (יש לשמור ולקצוץ את הליבות למילוי)
2 כפות שמן זית
3 גזרים מגוררים דק
1/2 כוס שורש סלרי, קצוץ דק
30 גרם שקדים שהושרו ללילה, קולפו ונטחנו גס
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק
100 גרם בורגול שהושרה במים לחצי שעה לפחות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לרוטב:
1 כוס מים
2 כפות סילאן (ללא סוכר)
1 כף חומץ תפוחים
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
להגשה:
כוס גרגירי רימונים
כף שמן זית
חופן עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1 מאדים במחבת גדולה את שמן הזית, הגזר, הסלרי, ליבות הבצלים, השקדים, הפטרוזיליה, הכוסברה והבורגול. אחרי 5 דקות מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומניחים בצד.
2 מאדים את הבצלים כ-20 דקות בסיר אידוי, עד לריכוך מינימלי שיאפשר להפריד את עלי הבצל זה מזה.
3 ממלאים כל עלה בצל בכף מהמילוי ומניחים בסיר בינוני.
4 מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
5 שופכים את הרוטב על הבצלים הממולאים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
6 מעטרים בגרגירי רימון, שמן זית ופטרוזיליה ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!