אוכל
צילום׃ רועי ברקוביץ'

בצלים ממולאים בירקות ובורגול ברוטב סילאן ורימונים

בצל ממולא בבורגול ומגוון ירקות שורש ועשבי תיבול, מבושל ברוטב סמיך ומתקתק ומוגש עם גרגרי רימון

קרן מנור | | פורסם 16/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצלים:

6 בצלים בינוניים, שנחצו לאורכם עד הליבה (יש לשמור ולקצוץ את הליבות למילוי)

2 כפות שמן זית

3 גזרים מגוררים דק

1/2 כוס שורש סלרי, קצוץ דק

30 גרם שקדים שהושרו ללילה, קולפו ונטחנו גס

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק

100 גרם בורגול שהושרה במים לחצי שעה לפחות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

לרוטב:

1 כוס מים

2 כפות סילאן (ללא סוכר)

1 כף חומץ תפוחים

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית מלח

להגשה:

כוס גרגירי רימונים

כף שמן זית

חופן עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1 מאדים במחבת גדולה את שמן הזית, הגזר, הסלרי, ליבות הבצלים, השקדים, הפטרוזיליה, הכוסברה והבורגול. אחרי 5 דקות מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומניחים בצד.

2 מאדים את הבצלים כ-20 דקות בסיר אידוי, עד לריכוך מינימלי שיאפשר להפריד את עלי הבצל זה מזה.

3 ממלאים כל עלה בצל בכף מהמילוי ומניחים בסיר בינוני.

4 מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.

5 שופכים את הרוטב על הבצלים הממולאים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.

6 מעטרים בגרגירי רימון, שמן זית ופטרוזיליה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!