אוכל
צילום׃ אוכל מכל הלב

קדירת תפוחי אדמה ובצלצלים עם כרוב כבוש ובירה

הבירה מעניקה לתבשיל ארומה נהדרת והופכת אותו לנימוח ומלא טעם

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 08/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

10 תפוחי אדמה שלמים וקלופים
10 בצלצלים קטנים שלמים
3 בצלים גדולים קצוצים גס
6 גזרים חתוכים לטבעות עבות
2 גבעולי כרישה חתוכים לטבעות עבות ( רק החלק הלבן )
6 שיני שום קצוצות דק
2 קופסאות כרוב כבוש שטוף ( השתמשתי בכרוב של בית השיטה )
שמן רגיל
2 כוסות מרק בצל ( 2 כוסות מים רתוחים עם 2 כפיות אבקת מרק בצל )
330 מ"ל בירה לבנה
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כף קמח
2 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצלים שקצצנו במעט שמן עד שהם משחימים מעט ומוסיפים את הכרשה והשום הקצוץ.

2 בוחשים על מנת שהשום לא יישרף ומוסיפים את הקמח.

3 בוחשים במהירות ומוסיפים 2 כוסות מרק וסוכר. בשלב זה האש צריכה להיות נמוכה ביותר מכיוון שהנוזלים מסמיכים מאד.

4 בוחשים היטב ומוסיפים את תפוחי האדמה, הבצלצלים והגזרים.

5 מוסיפים את הבירה והכרוב הכבוש ומתבלים לפי הטעם.

6 מפזרים מעל את עלי הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומחממים על אש נמוכה עד לרתיחה קלה .

7 מעבירים לתנור לשעתיים וחצי בחום של 180 מעלות.