מוקפץ צמחוני
ארוחה זוגית צמחונית, מהירה ובריאה: קוביות טופו מוקפצות עם פלפל, בצל ושעועית ירוקה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
1 כף שמן זית
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
1 בצל, חתוך לרצועות
150 גרם שעועית ירוקה שלמה
300 גרם טופו אורגני, חתוך לקוביות בינוניות
1/2 כוס מים
3 כפות רוטב סויה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 שיני שום, כתושות היטב
1 כפית זרעי שומשום
1/4 כפית כמון
כמה עליי מנטה טריים
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן במחבת ווק על אש בינונית.
2 מטגנים את רצועות הפלפל והבצל עד שהן מתרככות.
3 מוסיפים את השעועית הירוקה וקוביות הטופו, ומטגנים עד שהשעועית מתרככת.
4 מוסיפים את המים, הסויה, המלח, הפלפל השחור, השום, השומשום והכמון ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ.
5 סוגרים את הווק עם מכסה (או נייר כסף) ונותנים לתערובת להתבשל 7-9 דקות.
6 מסירים את המכסה, מקפיצים (אפשר גם פשוט לערבב) בעדינות, מפזרים כמה עליי מנטה טריים ומגישים חם, עם צלוחית רוטב סויה וכוס יין לבן יבש.
*המתכון מתוך הבלוג baierblog
ניסיתם? ספרו לנו איך יצא!