אוכל
צילום׃ אורנה אגמון

מוקפץ אטריות אורז עם טופו, ברוקולי וגזר

כמו שהן הבטיחו, אורנה ואלה נותנות עוד וריאציה למוקפץ: הפעם עם אטריות אורז, טופו, ברוקולי, גזר ועוד דברים טובים. ככה אוכלים בריא ופשוט גם בימי קורונה

אורנה אגמון ואלה שיין | mako אוכל | פורסם 05/04/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.4 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל 2-3 מנות:

250 גרם אטריות אורז (מלא/לבן)

2-3 כפות שמן זית

1 וחצי כוסות ברוקולי פרוס דק

1 וחצי כוסות גזר מגורר

1 בצל ירוק, חתוך קטן

1 כף ג'ינג'ר מגורר

300 גרם טופו

3 כפות סויה

1 כף מירין

צ׳ילי (לפי מידת החריפות הרצויה)

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האטריות במים רותחים ומומלחים קלות תוך ערבוב עד שהן רכות, מסננים ושוטפים.

2 מחממים מעט שמן במחבת נון סטיק רחבה או במחבת ווק ומטגנים על להבה גבוהה את הברוקולי, הגזר, הבצל הירוק והג׳ינג׳ר כ-2 דקות.

3 מזיזים את הירקות לצד אחד של המחבת ומניחים את הטופו בצד השני. מטגנים אותו כ-2 דקות ומערבבים עם הירקות.

4 ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-2 דקות ומוסיפים את האטריות.

5 מוסיפים סויה ומירין (וצ'ילי אם רוצים) ומערבבים על להבה גבוהה כ-2 דקות עד שמתאחד ומעט מתייבש. טועמים ומוסיפים מלח או סויה לפי הטעם.