אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

פאד-תאי כמו שצריך

תמיד רציתם להכין כזה בבית? הנה יש לכם הזדמנות. קבלו את האמא של כל המוקפצים: ווק לוהט, ירקות חתוכים לרצועות, קוביות טופו וכמה רטבים, ויש לכם את המנה הצמחונית האסייתית האולטימטיבית

אורלי פלאי-ברונשטיין | קיקומן | פורסם 14/10/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מה שמייחד את הפאד תאי הוא הטיגון-ערבוב היבש והמהיר בווק הלוהט. במהלכו הירקות מתרככים אבל לא מקבלים הזדמנות להתבשל ולהפריש נוזלים. כדי לשמור על האפקט הזה חשוב להקפיץ כל ירק (או קבוצת ירקות) בנפרד. אם הווק כבד וקשה לטלטול אפשר גם לערבב בעזרת כף עץ.

מרכיבים (4 מנות):

מרכיבים:

400 גרם אטריות אורז עבות

4 כפות שמן אורז

2 ביצים טרופות

400 גרם טופו חתוך לקוביות של 2-3 ס"מ

2 גזרים חתוכים לג'וליאנים (רצועות דקות)

1 כוס נבטי שעועית

כוס וחצי רצועות כרוב דקיקות (כ-1/4 כרוב)

3 בצלים ירוקים קצוצים

4 כפות רוטב פאד-תאי

כף וחצי רוטב הוי סטיר

כף וחצי רוטב סויה בהירה

כפית רוטב סויה כהה (לא חובה)

להגשה:

4 כפות בוטנים קלויים וקצוצים

4 כפות כוסברה או בזיליקום קצוצים

1 לימון חתוך לרבעים

אופן ההכנה:

1 משרים אטריות אורז בקערה עם מים קרים למשך כשעה, עד שהן מתרככות.

2 מחממים שמן אורז בווק מעל להבה גבוהה, מוסיפים ביצים וטורפים (כמו בהכנת מקושקשת) עד שהביצים עשויות.

3 מוסיפים טופו ומקפיצים תוך כדי טלטול הווק 2-3 דקות, עד שהטופו משחים מעט. מוציאים לקערית בעזרת כף מחוררת.

4 מלהיטים שוב את הווק ומוסיפים גזר. מקפיצים כדקה ומוסיפים נבטי שעועית וכרוב. מקפיצים תוך טלטול הווק כשתי דקות ומוסיפים בצל ירוק לדקה. מעבירים את תכולת הווק לקערה (הקפידו להשאיר מעט שמן בווק).

5 מלהיטים שוב את הווק ובמידת הצורך מוסיפים שמן. מסננים את האטריות, מוסיפים לווק ומקפיצים 3-2 דקות.

6 מתבלים את האטריות ברוטב פאד-תאי, הוי סטיר ושלושת סוגי הסויה. מערבבים מספר שניות עד שהאטריות נעטפות ברוטב. מוסיפים את הביצים, הטופו והירקות שהקפצנו ומקפיצים יחד כדקה.

7 מעבירים את הפאד-תאי לקערות הגשה, מפזרים מעל בוטנים וכוסברה או בזיליקום ומניחים בשולי כל צלחת רבע לימון. אוכלים מיד.

גיוונים:

* מחליפים את הטופו ב-300 גרם רצועות חזה עוף. 

* לגרסה טבעונית: מוותרים על הביצה. 

* לגרסה ירוקה: מעשירים את המנה בכוס אפונת שלג, שעועית ירוקה או ברוקומיני (ואפשר גם לשלב את שלושתם).

>> בפעם שעברה הכנו לביבות תירס תאילנדיות

>> כל המתכונים לחגים