אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מקלובה טבעונית

תבשיל אורז מסורתי - בגרסה ללא מוצרים מהחי, אבל עם כל הטעם

| home made | פורסם 11/04/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים

4 גזרים, חתוכים לקוביות גדולות

1 חציל, חתוך לקוביות גדולות

1 כרובית, מופרדת לפרחים גדולים

שני ראשי שום, מפורקים לשיניים וקלופים

1/2 ליטר שמן קנולה (לטיגון)

1/2 ק"ג אורז פרסי

750 מ"ל מים רותחים

2 כפיות בהרט

1/3 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

לקישוט:

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

חצי צרור בצל ירוק, קצוץ

אופן ההכנה:

1 קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. מניחים במים למניעת השחרה.

2 מטגנים בשמן עמוק את הגזר, החציל, הכרובית והשום עד להזהבה (כל ירק בנפרד). מניחים בצד לצינון.

3 מוזגים את שמן הזית בסיר רחב עם תחתית עבה, ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על התחתית והדפנות.

4 מערבבים בקערה את האורז (היבש) עם הירקות המטוגנים ומניחים בתוך הסיר.

5 מערבבים את המים הרותחים עם התבלינים ומוזגים על האורז. מביאים את הכל לרתיחה, וממשיכים לבשל על להבה קטנה עוד כ-1/2 שעה.

6 מכבים את האש וממתינים לפחות 20 דקות. פותחים את הסיר ומניחים מעליו צלחת הפוכה שקוטרה גדול מפתח הסיר. מחזיקים בידיות הסיר עם מגבת מטבח תוך הצמדת הצלחת לסיר. בתנועה מהירה הופכים את הסיר ומניחים את הצלחת על משטח העבודה (ראו בתמונות). בעדינות משחררים את הסיר על ידי הרמתו מהתבשיל.

7 מפזרים עלי פטרוזיליה ובצל ירוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> כל המתכונים לראש השנה