צילום׃ istockphoto
צ'יפס אליפות של השף גולן גורפינקל
מוכן כמו שצריך, מוגש כמו שצריך
גולן גורפינקל, מסעדת דלאל | מצעד האוכל הישראלי
| פורסם 22/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
6 תפוחי אדמה מזן דזירה גדולים ומאורכים
שמן לטיגון עמוק
מי קרח
מלח
להגשה:
רוטב טריאקי
רוטב איולי
קטשופ
אופן ההכנה:
1 קולפים את תפוחי האדמה ומיישרים אותם לצורת קובייה מאורכת. 2. פורסים לאורך לפרוסות ואחר כך לרצועות. 3. בסיר גדול מביאים לרתיחה 2 ליטר מים עם מלח. 4. מוסיפים את רצועות תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. 5. מוציאים את תפוחי האדמה מיד, ומעבירים לקערה גדולה עם מי קרח להפסקת הבישול. 6. מסננים ומניחים על מגבת להתנקז מנוזלים, לפחות ½ שעה. 7. מחממים בסיר שמן עמוק ומטגנים עד שהצ'יפס מזהיב. 8. מוצאים מהשמן לקערה עם נייר סופג וממליחים. 9. מגישים עם רטבים.