אוכל
צילום׃ istockphoto

צ'יפס אליפות של השף גולן גורפינקל

מוכן כמו שצריך, מוגש כמו שצריך

גולן גורפינקל, מסעדת דלאל | מצעד האוכל הישראלי | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

6 תפוחי אדמה מזן דזירה גדולים ומאורכים
שמן לטיגון עמוק
מי קרח
מלח
להגשה:
רוטב טריאקי
רוטב איולי
קטשופ

אופן ההכנה:

1 קולפים את תפוחי האדמה ומיישרים אותם לצורת קובייה מאורכת. 2. פורסים לאורך לפרוסות ואחר כך לרצועות. 3. בסיר גדול מביאים לרתיחה 2 ליטר מים עם מלח. 4. מוסיפים את רצועות תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. 5. מוציאים את תפוחי האדמה מיד, ומעבירים לקערה גדולה עם מי קרח להפסקת הבישול. 6. מסננים ומניחים על מגבת להתנקז מנוזלים, לפחות ½ שעה. 7. מחממים בסיר שמן עמוק ומטגנים עד שהצ'יפס מזהיב. 8. מוצאים מהשמן לקערה עם נייר סופג וממליחים. 9. מגישים עם רטבים.