אוכל
צילום׃ robynmac, Istock

תפוחי אדמה בתנור: השיטה שתמיד מצליחה

את תפוחי האדמה לא מבשלים מראש, אבל מצפים אותם במנה הגונה של שמן זית ונותנים להם את הזמן שלהם בתנור. התוצאה מושלמת

| mako אוכל | פורסם 10/02/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 1323 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

קילו תפוחי אדמה קטנים (רצוי עם קליפה אדומה)

מלח גס

פלפל שחור

פפריקה מעושנת

כמה ענפי תימין או רוזמרין

1/4 עד 1/3 כוס שמן זית

1/2 פלפל אדום מתוק, חתוך

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2 חותכים את תפוחי האדמה לפיסות בגודל שווה, לא משנה באיזה גודל - העיקר שיהיו שוות.

3 מניחים שמן זית בתבנית תנור ומעבירים את תפוחי האדמה לתבנית. מערבבים, כך שתפוחי האדמה כולם יצופו בשמן. מוסיפים ענפי תימין, מלח, פלפל שחור, פפריקה מעושנת ואת הפלפל האדום (הוא מוסיף מתקתקות לתפודים, אל תוותרו עליו). 

4 מעבירים לתנור ל-30 דקות. אחרי 30 דקות, מוציאים מהתנור ומערבבים. מחזירים לתנור למשך 20 דקות. לאחר הזמן הזה, מוציאים ומערבבים שוב. מחזירים לתנור לעוד 15 דקות או עד שהם מוכנים. מכבים את התנור ומשאירים אותם בתנור הכבוי 15 דקות נוספות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה