אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

נודלס עם פטריות

מנת נודלס זריזה עם פטריות שימג'י, חלב קוקוס וחמאת בוטנים. ארוחה מהירה, משביעה ואפילו טבעונית

ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ | טעים! | פורסם 16/12/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 114 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

2 חבילות (300 גרם) פטריות שימג'י

1-2 כפות שמן שומשום

1 כף שטוחה חמאת בוטנים חלקה

1/2 פחית (200 מ"ל) חלב קוקוס (או מי קוקוס, נוזל קוקוס)

3 כפות רוטב סויה

פלפל שחור גרוס

300 גרם (שקית) נודלס, לא משנה איזה

שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1 פטריות השימג'י מגיעות מחוברות אלו לאלו - נפטרים מנקודת החיבור על ידי חיתוך החלק התחתון בסכין. מפרידים את הפטריות אחת מהשנייה ומנקים אותן עם מגבת נייר.

2 במחבת רחבה מחממים כף שמן שומשום. כשהשמן מתחמם מקפיצים את הפטריות כחמש דקות עד שהן מזהיבות מעט. מוסיפים למחברת את מרכיבי הרוטב: חמאת בוטנים, חלב קוקוס, רוטב סויה ופלפל שחור ומערבבים היטב עד שאין יותר גושים של חמאת בוטנים.

3 ברגע שמרכיבי הרוטב מתאחדים, מסירים את המחבת מהאש. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן, מסננים ומוסיפים למחבת. מערבבים היטב ומגישים עם מעט שומשום מלמעלה.

* המתכון באדיבות הבלוג אוכל זה טעים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!