אורז פרסי עם פירות יבשים - מתכון של אהרוני
אין אדם שאנחנו סומכים עליו באורז כמו על אהרוני, ולכן אין לנו ספק שמתכון האורז הפרסי עם הפירות היבשים שלו יככב אצלנו כבר השבוע, ואחר כך גם בראש השנה. כולם מוכנים לריב על התהדיג?
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אורז פרסי עם פירות יבשים מושלם לחג!
למדתי להכין מנה מסורתית מהמאסטר, שף ישראל אהרוני, ואני חייבת לציין שזו בין המנות הכי קלות ומיוחדות שאפשר להכין לחג הקרב ובא עלינו לטובה.
מרכיבים :
2 וחצי כוסות אורז, שטופות היטב
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום
חצי כוס צימוקים
חצי כוס דובדבנים מיובשים
8 משמשים יבשים, חתוכים לרבעים
כף תימין יבש
כף רוזמרין יבש
2 כפות פטרוזיליה יבשה
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האורז בהרבה מי מלח 8 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.
2. מערבבים שליש מהאורז המבושל למחצה עם מלח, פלפל וכורכום. את שאר האורז מערבבים עם שאר המרכיבים.
3 שמים את השמן בסיר, מוסיפים את שליש האורז עם הכורכום ומהדקים יפה אל תחתית הסיר. מטגנים על להבה בינונית כ-3 דקות.
4 מוסיפים את שאר האורז באופן חופשי ולא מהודק.
5 מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד שעה בדיוק.
6 מכבים את האש ומחכים עשר דקות.
7 מוציאים את האורז לצלחת ואת פיסות התחתית הפריכה מפזרים מעל.