מחית שעועית לבנה ובאק צ'וי
מפגש פסגה של בריאות בצלחת אחת טעימה במיוחד: מחית נהדרת משעועית לבנה גדולה (בובעס) עם סלרי, שום וגם צ'ילי לאמיצים, שמוגשת עם עלי באק צ'וי בלימון כבוש ובצל. קצת שמן זית מלמעלה וזהו, אפשר להתחיל לנגב
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
לשעועית:
1 כוס שעועית לבנה גדולה (בובעס)
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לרבעים
3 שיני שום, קלופות וחצויות
4 עלי מרווה
חצי פלפל צ'ילי חריף פרוס גס (לא חובה)
לבאק צ'וי:
2-3 כפות שמן זית
בצל, קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
חבילת באק צ'וי, קצוץ גס (אפשר להחליף במנגולד או תרד)
1 כפית לימון כבוש קצוץ (לא חובה)
חצי כפית מלח
להכנת המחית:
רבע כוס ממי הבישול
מיץ מחצי לימון
חצי כפית מלח
להגשה:
שמן זית
אופן ההכנה:
1 משרים את השעועית הלבנה בהרבה מי ברז ללילה (לפחות 10 שעות). מסננים.
2 מעבירים לסיר רחב את השעועית, שורש הסלרי, שיני השום, עלי המרווה ופלפל הצ'ילי (אם אוהבים פיקנטי). מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עד שהשעועית רכה מאוד, לפחות שעה-שעה וחצי. מצננים בטמפרטורת החדר עד שהשעועית פושרת (אפשר להכין מראש, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה).
>> בפעם שעברה הכנו צ'ילי צמחוני נהדר
3 מכינים את הבאק צ'וי: מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים שמן זית. מוסיפים את קוביות הבצל והשום ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות. מגבירים ללהבה חזקה, מוסיפים את הבאק צ'וי ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות. מכבים את הלהבה. מוסיפים את הלימון הכבוש והמלח ומערבבים היטב.
4 מכינים את המחית: מסננים את השעועית ושומרים כחצי כוס ממי הבישול. מעבירים למעבד מזון את השעועית, שורש הסלרי, השום והצ'ילי וטוחנים, תוך כדי הוספת עד רבע כוס ממי הבישול (או יותר, אם צריך), מיץ לימון ומלח, לקבלת מרקם גס אך משחתי. ניתן להכין את המחית גם בעזרת מכתש ועלי או מועך פירה.
5 להגשה: מורחים שכבה עבה של מחית השעועית על שתי צלחות רחבות (כמו חומוס), ובאמצע כל צלחת עורמים כמחצית מהבאק צ'וי. מזלפים שמן זית ומגישים.