אוכל
צילום׃ דן לב, mako אוכל

לחם כוסמין של מיקי שמו

מיקי שמו יוצא בליין חדש של לחמים, ואנחנו מרוויחים מתכון מצולם, צעד אחר צעד: לחם עם קמח כוסמין, שנראה כאילו נרכש בבוטיק לחמים יוקרתי

מיקי שמו | mako אוכל | פורסם 13/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשני כיכרות:

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח, רצוי קמח ייעודי ללחם

כוס ושליש (180 גרם) קמח כוסמין

30 גרם שמרים טריים

1 כף מלח

כוס וחצי מים

אופן ההכנה:

לחם כוסמין של מיקי שמו - המרכיבים (צילום: דן לב, mako אוכל)
לחם כוסמין - המרכיבים|צילום: דן לב, mako אוכל

 1 לשים את הקמחים והמים במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות במהירות איטית, עד שמתקבל בצק. מכסים במגבת ומשאירים בקערת המיקסר לכ-1/2 שעה.

2 מוסיפים את השמרים ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של שעה בטמפרטורת החדר.

3 מחלקים את הבצק לשני חלקים זהים בגודלם. יוצרים מכל חלק כדור בצק חלק, מכסים ומתפיחים שעה נוספת (הכי נוח לעשות זאת בקערת התפחה, כמו בתמונה).

לחם כוסמין של מיקי שמו - אחרי התפחה (צילום: דן לב, mako אוכל)
אחרי ההתפחה|צילום: דן לב, mako אוכל

4 חורצים בעזרת סכין חדה מאוד את חלקו העליון של הבצק התפוח (ראו בתמונה), על מנת שהתפיחה תיעשה באופן אחיד.

5 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות, ואופים את הכיכרות כ-40 דקות.

לחם כוסמין של מיקי שמו - עם חיתוך, לפני האפייה (צילום: דן לב, mako אוכל)
לחם הכוסמין מוכן לאפייה|צילום: דן לב, mako אוכל

* קונדיטוריית שמו יצאה לקראת החורף בקולקציית לחמים, פלוטים ופוקצ'ות מפנקת מחומרי הגלם המובחרים ביותר, בעלי ערך תזונתי גבוה והנעשים בעבודת יד. ניתן להשיג בסניפי הרשת במחיר של 10-18 שקלים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!