רטטוי של אייל שני
את הרטטוי הזה אייל שני מכניס לפיתה בסניפי "מזנון" בתוספת טחינה וביצה קשה, אבל נגלה לכם שהוא גם מצוין ממש בצלחת. הסוד הוא בטיגון ובבישול: את הירקות מטגנים בנפרד, ורק אז מכניסים לרוטב ולמכת חום בתנור
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חצי ליטר שמן זית או שמן צמחי, לטיגון
1 חציל בגודל בינוני, קרוע ביד לנתחים פראיים
1 בצל יבש גודל בינוני, קלוף וחתוך ל-6 פלחים
3 עגבניות בגודל בינוני, חתוכות כל אחת ל-6 פלחים
3 קישואים בגודל בינוני, חתוכים באלכסונים אורכיים לנתחים בינוניים
לרוטב העגבניות:
4 כפות שמן זית
חצי פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
4 שיני שום קלופות, קצוצות לקוביות בינוניות
1 כף תרכיז עגבניות משפופרת
1 קופסת שימורים של עגבניות קלופות במיץ, קצוצות דק
מלח ים
אופן ההכנה:
1 מטגנים כל ירק בנפרד עד שהוא מזהיב לבלונד, מסננים מן השמן ומניחים על נייר סופג.
2 הרוטב: מוזגים את השמן לסיר ומוסיפים את הפלפלים הירוקים. מציתים להבה בינונית בכיריים ומאדים עד שצבע הפלפלים מבהיר ונוצרות סביבם בועיות שמן זעירות.
3 מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים וממשיכים לאדות עוד כ-15 שניות.
4 מוסיפים את תרכיז העגבניות ומערבבים כ-20 שניות.
5 מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת המלח ומביאים לרתיחה. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
6 מוסיפים כוס מים ומביאים שוב לרתיחה.
7 מכבים את האש ומוסיפים את הירקות המטוגנים. מוודאים שהרוטב מכסה את כולם.
8 מכניסים לתנור (ללא מכסה) וצולים עד כ-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
*מומלץ להגיש עם טחינה