עוגת גלידה שוקו-בננה-לוטוס טבעונית
מצד אחד: גלידה ביתית ללא צורך במכונה. מצד שני: פינוק טבעוני שכולם יכולים ליהנות ממנו. התוצאה: עוגה מרשימה ומלאה בכל טוב שתככב במרכז כל שולחן
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתחתית (תבנית עגולה 18 ס"מ או תבנית אינגליש קייק):
125 גרם (חצי חבילה) עוגיות לוטוס, טחונות
25 גרם שמן קוקוס, מומס
קורט מלח
לגלידת השוקולד (ללא מכונה):
160 מ"ל (שני שליש כוס) מים
120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר
50 גרם (שליש כוס) קקאו, מנופה
400 מ"ל (פחית) קרם קוקוס
לגלידת בננה (ללא מכונה):
6 בננות בינוניות ובשלות
130 מ"ל (שליש פחית) קרם קוקוס
2-3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
לציפוי ועיטור:
100 גרם (שליש כוס) ממרח לוטוס
125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה צמחית
1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את התחתית: מערבבים בקערה את עוגיות הלוטוס הטחונות, שמן הקוקוס והמלח, ומהדקים בעזרת כף לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמד.
2 מכינים את גלידת השוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר והקקאו מנופה. מצננים, מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים. משטחים את התערובת שהתקבלה בתבנית רחבה נפרדת מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמד, ומעבירים ל-3-4 שעות להקפאה עד להתייצבות.
3 קוצצים את תערובת הגלידה שהתייצבה לחתיכות, וטוחנים במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת גלידה חלקה. משטחים את הגלידה על תחתית הפירורים ומעבירים להקפאה עד להתייצבות.
4 מכינים את גלידת הבננה: חותכים את הבננות לקוביות גדולות, מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים להקפאה לכ-3 שעות, עד שהבננות קופאות לגמרי.
5 טוחנים את הבננות במעבד מזון או בבלנדר יחד עם קרם קוקוס, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת גלידה חלקה. משטחים את גלידת הבננה על גלידת השוקולד בשכבה ישרה, ומעבירים להקפאה ל-2-3 שעות נוספות עד להתייצבות מלאה.
6 מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל עד שהופך לנוזלי, מצננים מעט ויוצקים על העוגה.
7 מקציפים במערבל חשמלי שמנת צמחית ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומעטרים את העוגה. שומרים את העוגה במקפיא ומוציאים אותה לריכוך בטמפרטורת החדר רגע לפני שאוכלים.
לבלוג של ענבל - פיית העוגיות