סלט חצילים טוניסאי
סלט חצילים (אפויים, לא מטוגנים!) בנוסח טוניס, עם עגבניות, שום, בצל מטוגן ותיבול נהדר. תתחילו את הארוחה ככה, והכל יהיה טעים יותר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חציל ארוך ושמן
4 כפות שמן זית
4 עגבניות בשלות, חצויות
בצל גדול, קצוץ
4 שיני שום, קצוצות
קורט כמון
6 גרגירי פלפל אנגלי
3 כפות כוסברה קצוצה
3 כפות נענע קצוצה
אופן ההכנה:
1 חותכים את החציל לקוביות, מניחים במסננת ומפזרים מעליו מלח. מניחים צלחת או קערה מעל החצילים שתהווה כמשקולת ונותנים לחצילים להגיר נוזלים כעשר דקות.
2 שוטפים את החצילים ומייבשים בעזרת נייר סופג.
3 מחממים תנור ל-200 מעלות.
4 מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה גדולה ושטוחה ומפזרים עליה את החצילים. מזלפים עליהם שמן זית ומכניסים אותם לתנור על גריל לכ-10 דקות.
5 במקביל, מניחים את חצאי העגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החתוך כלפי מטה. מזלפים עליהן קצת שמן זית ומכניסים לתנור לכרבע שעה, עד שהקליפה נפרדת מהן.
6 בזמן שהחצילים והעגבניות בתנור מחממים מחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים שום, כמון ופלפל אנגלי, ומטגנים כמה דקות.
7 מוציאים את החצילים והעגבניות מהתנור ומצננים אותם קלות. אחרי שהם הצטטנו, מוסיפים אותם למחבת ובעזרת כף עץ מערבבים בעדינות. מוסיפים כוסברה ונענע ומבשלים כמה דקות.
8 מורידים מהאש ומצננים. מכניסים למקרר לכ-24 שעות לפני ההגשה.