אוכל
צילום׃ יפית בשבקין, mako אוכל

סלט חצילים טוניסאי

סלט חצילים (אפויים, לא מטוגנים!) בנוסח טוניס, עם עגבניות, שום, בצל מטוגן ותיבול נהדר. תתחילו את הארוחה ככה, והכל יהיה טעים יותר

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 27/03/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חציל ארוך ושמן

4 כפות שמן זית

4 עגבניות בשלות, חצויות

בצל גדול, קצוץ

4 שיני שום, קצוצות

קורט כמון

6 גרגירי פלפל אנגלי

3 כפות כוסברה קצוצה

3 כפות נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1 חותכים את החציל לקוביות, מניחים במסננת ומפזרים מעליו מלח. מניחים צלחת או קערה מעל החצילים שתהווה כמשקולת ונותנים לחצילים להגיר נוזלים כעשר דקות.

2 שוטפים את החצילים ומייבשים בעזרת נייר סופג.

3 מחממים תנור ל-200 מעלות.

4 מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה גדולה ושטוחה ומפזרים עליה את החצילים. מזלפים עליהם שמן זית ומכניסים אותם לתנור על גריל לכ-10 דקות.

5 במקביל, מניחים את חצאי העגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החתוך כלפי מטה. מזלפים עליהן קצת שמן זית ומכניסים לתנור לכרבע שעה, עד שהקליפה נפרדת מהן.

6 בזמן שהחצילים והעגבניות בתנור מחממים מחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים שום, כמון ופלפל אנגלי, ומטגנים כמה דקות.

7 מוציאים את החצילים והעגבניות מהתנור ומצננים אותם קלות. אחרי שהם הצטטנו, מוסיפים אותם למחבת ובעזרת כף עץ מערבבים בעדינות. מוסיפים כוסברה ונענע ומבשלים כמה דקות.

8 מורידים מהאש ומצננים. מכניסים למקרר לכ-24 שעות לפני ההגשה.

>> עוד מתכוני חצילים

>> כל המתכונים לפסח