אוכל
יח``צ׃ איתן ויתקון

מסבחה לוביה

עזבו את זה שמסבחה מלוביה זה סופר טעים וסופר קל להכנה – הלוביה מוכנה לאכילה בחצי מהזמן שדורשים גרגרי החומוס העקשניים. מתכון טבעוני רענן וחרפרף שמתחנן שתעבירו בו ניגוב

גל ברזילי | mako אוכל | פורסם 19/08/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.2 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לטחינה:

מיץ מלימון אחד (בערך 60 מ"ל)

כוס מים קרים

שן שום כתושה

1/2 כפית מלח

כוס טחינה גולמית משומשום מלא

ללוביה המוקפצת:

חצי כוס לוביה (שעועית עם עין שחורה), שהושרתה במים ארבע שעות, סוננה ובושלה (כרבע שעה מהרתיחה)

מעט שמן זית

2 עגבניות, חתוכות לקוביות בינוניות

פלפל ירוק חריף, לפי הטעם

שן שום, כתושה

מלח

חצי כוס עלי כוסברה

אופן ההכנה:

1 הטחינה: שמים את כל החומרים בבלנדר ומערבבים. מוסיפים מים או טחינה עד שמגיעים למרקם הרצוי ומניחים בצד.

2 הלוביה: חורכים את הלוביה המבושלת על מחבת גדולה עם מעט שמן, עד לקבלת סימני צריבה.

3 מוסיפים את קוביות העגבניות, הפלפל החריף והשום ומקפיצים על להבה גבוהה כך שהעגבניות יקבלו צריבה אבל לא יספיקו להתפרק.

4 ממליחים ומפזרים מחצית מעלי הכוסברה.

5 ההגשה: משטחים טחינה בצלחת במעגל עם שוליים גבוהים (כמו בחומוסייה), מסדרים במרכז את הלוביה המוקפצת ומפזרים את יתר הכוסברה מעל. מטפטפים מעט שמן זית ומגישים.

גל ברזילי הוא שף ובעלים של מסעדת MEZZE.

>> ומה לגבי עוגת מוקה קפואה ומעולה?
>> כזה אנחנו חייבים: מכשיר למילוי בננות בשוקולד