עלי גפן ממולאים באורז, משמשים וצנוברים ברוטב חמצמץ
עלי גפן במילוי מעולה של אורז, משמש וצנובר, שוחים ברוטב חמצמץ שמשלים בין הטעמים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (50 מנות):
1 חבילה של עלי גפן משומרים
2 כוסות אורז עגול
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
4 כפות שמן זית
50 גרם (כ-1/2 כוס) משמשים מיובשים
10 עגבניות בשלות
5 שיני שום קצוצות
1/2 צרור שמיר, קצוץ
50 גרם צנוברים
מלח
פלפל שחור
1 כפית קינמון
2 לימונים
3 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
1 משרים את עלי הגפן במים רבע שעה, שבמהלכה מחליפים את המים שלוש פעמים, להוצאת טעמי הלוואי. אחרי ההשריות פורשים את עלי הגפן על מגבת עם הצד החלק של העלה כלפי מטה.
2 חולטים אורז בסיר גדול עם מים רותחים למשך 8 דקות בלבד (לא יותר!). מסננים ומצננים.
3 מאדים את הבצל ב-2 כפות שמן זית עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את האורז החלוט.
4 קוצצים דק את המשמשים המיובשים ושתיים מהעגבניות. מוסיפים לאורז יחד עם השום, השמיר, הצנוברים והתבלינים (מלח, פלפל וקינמון).
5 פורסים את יתר העגבניות לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ, ומסדרים על תחתית ודפנות סיר גדול.
6 מגלגלים את עלי הגפן: משטחים את העלים על מגבת כשהצד החלק פונה מטה. אם יש גבעול גוזרים אותו. מניחים בצמוד לבסיס העלה כשתי כפיות מתערובת האורז. מקפלים את השוליים הימניים והשמאליים מעל התערובת ואז מגלגלים תוך דחיסה עדינה מהצד שלנו והחוצה.
7 מסדרים את עלי הגפן על תחתית הסיר בצורה צפופה, שכבה אחר שכבה.
8 פורסים את הלימונים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ (עם הקליפה) ומסדרים על עלי הגפן.
9 מניחים מעל הכל צלחת הפוכה שתשמש כמשקולת על עלי הגפן, על מנת שלא יתפרקו בזמן מזיגת הנוזלים לסיר.
10 מערבבים היטב 2 ליטר מים (עדיף חמימים) עם קורנפלור עד שכל הקורנפלור נמס. מוסיפים לנוזל עוד מלח ופלפל ומוזגים בזהירות לתוך הסיר.
11 מביאים לרתיחה על הגז וממשיכים לבשל על להבה נמוכה, במכסה סגור, כ-40 דקות נוספות. מצננים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!