אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עלי גפן ממולאים באורז, משמשים וצנוברים ברוטב חמצמץ

עלי גפן במילוי מעולה של אורז, משמש וצנובר, שוחים ברוטב חמצמץ שמשלים בין הטעמים

| home made | פורסם 11/04/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

1 חבילה של עלי גפן משומרים

2 כוסות אורז עגול

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

4 כפות שמן זית

50 גרם (כ-1/2 כוס) משמשים מיובשים

10 עגבניות בשלות

5 שיני שום קצוצות

1/2 צרור שמיר, קצוץ

50 גרם צנוברים

מלח

פלפל שחור

1 כפית קינמון

2 לימונים

3 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

1 משרים את עלי הגפן במים רבע שעה, שבמהלכה מחליפים את המים שלוש פעמים, להוצאת טעמי הלוואי. אחרי ההשריות פורשים את עלי הגפן על מגבת עם הצד החלק של העלה כלפי מטה.

2 חולטים אורז בסיר גדול עם מים רותחים למשך 8 דקות בלבד (לא יותר!). מסננים ומצננים.

3 מאדים את הבצל ב-2 כפות שמן זית עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את האורז החלוט.

4 קוצצים דק את המשמשים המיובשים ושתיים מהעגבניות. מוסיפים לאורז יחד עם השום, השמיר, הצנוברים והתבלינים (מלח, פלפל וקינמון).

 

גלגול עלי גפן, שלב 1 (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מניחים את העלה על מגבת |צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

5 פורסים את יתר העגבניות לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ, ומסדרים על תחתית ודפנות סיר גדול.

 

גלגול עלי גפן, שלב 2 (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מסדרים מעט מתערובת המילוי |צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

6 מגלגלים את עלי הגפן: משטחים את העלים על מגבת כשהצד החלק פונה מטה. אם יש גבעול גוזרים אותו. מניחים בצמוד לבסיס העלה כשתי כפיות מתערובת האורז. מקפלים את השוליים הימניים והשמאליים מעל התערובת ואז מגלגלים תוך דחיסה עדינה מהצד שלנו והחוצה.

 

גלגול עלי גפן, שלב 3 (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מקפלים את השוליים מימין ומשמאל |צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

7 מסדרים את עלי הגפן על תחתית הסיר בצורה צפופה, שכבה אחר שכבה.

 

גלגול עלי גפן, שלב 4 (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
ומגלגלים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

8 פורסים את הלימונים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ (עם הקליפה) ומסדרים על עלי הגפן.

9 מניחים מעל הכל צלחת הפוכה שתשמש כמשקולת על עלי הגפן, על מנת שלא יתפרקו בזמן מזיגת הנוזלים לסיר.

10 מערבבים היטב 2 ליטר מים (עדיף חמימים) עם קורנפלור עד שכל הקורנפלור נמס. מוסיפים לנוזל עוד מלח ופלפל ומוזגים בזהירות לתוך הסיר.

11 מביאים לרתיחה על הגז וממשיכים לבשל על להבה נמוכה, במכסה סגור, כ-40 דקות נוספות. מצננים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!