קציצות תירס טבעוניות
נכון שרק מלהסתכל על הקציצות האלה עולה חשק לחטוף אחת ולנשנש? רק תעשו לעצמכם טובה ותכינו את החמודות האלה מקלח תירס טרי, זה יקפיץ את הטעם שלהן כמה רמות למעלה. מתוך "המטבח הטבעוני של תאילנד" של עדי עליה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
כתישה קלה של התירס משחררת את העמילן שבו והופכת את הקציצות האלה למאכל רב שימושי, שיכול גם להתבשל ברוטב אחרי הטיגון בלי להתפרק. לא מומלץ להשתמש בתירס קפוא או משומר. קנו תירס טרי וגלחו את הגרעינים מהקלח בעזרת סכין.
מרכיבים (40 מנות):
לכ-40 קציצות:
2 כוסות גרגירי תירס צעיר טרי (בערך 2 קלחים)
1 כוס קמח טמפורה
1 כוס מים
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל לבן
1-2 כוסות שמן לטיגון עמוק
לרוטב צ'ילי טרי ובוטנים:
2-3 צ'ילי אדומים טריים בגודל אצבע, פרוסים לעובי 2 מ"מ
3 שיני שום בינוניות, קצוצות גס
1 כפית מלח
שני שליש כוס חומץ אורז או הדרים 5%
שני שליש כוס סוכר חום בהיר או לבן
רבע כוס מים
2 כפות בוטנים קלויים, גרוסים גס
כמה עלי כוסברה, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הרוטב, (לא חובה): מועכים את הצ'ילי, השום והמלח במכתש ועלי, במטחנת תבלינים או במעבד מזון, עד לקבלת משחה אחידה.
2 מביאים לרתיחה את החומץ, הסוכר והמים בסיר מעל להבה בינונית. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
3 מוסיפים לסיר את משחת הצ'ילי, מערבבים היטב, מכבים את האש ומניחים להתקרר. הרוטב ייראה דליל אך הוא יסמיך לאחר שיתקרר.
4 מוסיפים בוטנים, מערבבים ומקשטים בכמה עלי כוסברה טריים.
5 הקציצות: מניחים את גרגירי התירס במכתש ומועכים אותם קלות במשך כ-3 דקות, עד שהם נסדקים מעט. לחילופין, אפשר להכניסם לשקית ניילון ולחבוט בהם במערוך.
6 מעבירים את התירס לקערה ומערבבים היטב עם כל החומרים חוץ מהשמן.
7 מחממים בווק או במחבת שמן לטיגון עמוק מעל להבה גבוהה. מצטיידים בכף טיגון מחוררת ומכינים מגש עם נייר סופג.
8 כשהשמן חם, יוצרים קציצות בגודל חצי כף ומחליקים אותן אל השמן. מטגנים כ-2 דקות מכל צד ומוציאים לנייר סופג.
9 מגישים חם עם רוטב צ'ילי ובוטנים.