מסבחה של אפונה צהובה
אז מה בא לכם לאכול היום? כי יש לנו הצעה נהדרת בשבילכם: כמו מסבחה רגילה, רק קלילה יותר, מאפונה צהובה שהתבשלה עד לריכוך מוחלט. קצת טחינה, נגיעות של חריף - וכל מה שנשאר הוא לחמם את הפיתות
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 21/11/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 כוסות אפונה צהובה
1 ליטר מים
מלח
חצי כוס טחינה גולמית
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
4 כפות שמן זית עדין
לרוטב:
4 פלפלוני שיפקה, חתוכים דק
מיץ מלימון שלם
2 שיני שום כתושות
רבע כפית פלפל ירוק חריף קצוץ
להגשה:
4 פיתות
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
סחוג או אריסה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האפונה בסיר עם מים כשעה עד שהאפונה רכה מאוד. מתבלים במלח ומערבבים.
2 מעבירים את האפונה בעודה חמה לקערה ומערבבים עם טחינה גולמית וכמה כפות ממי הבישול. מוסיפים תבלינים ושמן זית ומחלקים בין 4 צלחות.
3 מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ויוצקים לכל צלחת. מפזרים מלמעלה פטרוזיליה וסחוג ומגישים עם פיתה.