אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קרקר בריאות תוצרת בית

חבל על הכסף שאתם זורקים בכל שבוע על קרקרים קנויים. המתכון הזה גם הרבה יותר בריא וגם חוסך לכם כסף בסופו של דבר - 5 מרכיבים מיוחדים (ומים ומלח) ויש לכם קרקרים מפוצצים בבריאות

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 18/02/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קרקרים מלאים קנויים יקרים מאוד משום מה, אבל קל מאוד להכין אותם בבית. הנה מתכון בסיסי, שעליו אפשר להוסיף תבלינים לפי טעמכם: זעתר, בזיליקום, מרווה, שום או כל דבר אחר העולה על רוחכם. 

מרכיבים :

2 כוסות קמח מלא

2 כוסות קמח שיפון

כף זרעי פשתן

כף שומשום מלא

1/4 כוס שמן קוקוס (או שמן זית - למרות ששמן הקוקוס נותן פריכות יותר טובה)

1/2 1 כוסות מים

1/2 1 כפיות מלח

כף סילאן (לא חובה, אבל מאוד משדרג)

אופן ההכנה:

1 מניחים במעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

2 מרדדים את הבצק על נייר לעובי של 2-3 מ"מ. 

3 חורצים את הבצק לקרקרים (לא יוצאים עם הסכין או הגלגלת עד לצד השני של הבצק, זה שקרוב לנייר האפייה), ומעבירים לתבנית תנור (המתכון מספיק לכ-2 תבניות תנור גדולות). מעבירים את התבנית למקפיא לכ-5 דקות, דבר שעוזר לקבל מרקם פריך במיוחד. אם משתמשים בשמן זית, אין צורך להעביר את הבצק למקפיא. 

4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות. מצננים ומפרידים. 

 

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס סופר בריאים