צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
סלט בטטות ובוטנים חגיגי והורס במיוחד
סלט בטטות מיוחד, קליל ומרענן עם בוטנים ורוטב בסגנון סיני
רוני מנדלמן | mako אוכל
| פורסם 31/07/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לסלט:
בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
בצל סגול, קצוץ
100 גרם בוטנים קלויים
מעט צ'ילי כתוש
כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה
לרוטב:
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
רבע כוס רוטב סויה
כף שמן שומשום
2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מאדים את קוביות הבטטה (הכי נוח בשושנת אידוי) עד ריכוך בסיסי (לא יותר מדי, אחרת הבטטה נהיית פירה). מצננים.
2 מוסיפים את הבצל ומערבבים בעזרת הידיים בעדינות, שהבטטה לא תתפרק.
3 מערבבים את מרכיבי הרוטב, שופכים על הבטטות והבצל ומערבבים בעדינות.
4 מפזרים בוטנים, צ'ילי וכוסברה, ושוב מערבבים בעדינות.
* עובד יופי לצד אורז או עוף מתקתק, וגם עם סלט כרוב סיני או כל מנה מתקתקה אחרת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!