אוכל
צילום׃ שרון ברקוביץ, ברקו מייד

קינוח שוקולד, קוקוס ופצפוצי אורז

פסח כבר הרחק מאחורינו, אבל קינוחים קוקוסיים טעימים ללא גלוטן עדיין באים לנו טוב, ולכן בחרנו לאמץ באהבה את הקינוח הזה שכל כולו שכבות מפנקות

שרון ברקוביץ | ברקו מייד | פורסם 09/05/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבת הפצפוצים:

חצי כוס חמאת קוקוס

חצי כוס מייפל

1 כפית תמצית וניל

3 כוסות פצפוצי אורז

לשכבת השוקולד הראשונה:

100 גרם שוקולד מריר

3 כפות חמאת קוקוס

לשכבת הקוקוס:

3 כוסות קוקוס טחון

שלושת רבעי כוס אבקת סוכר

שלושת רבעי כוס קרם קוקוס

שליש כוס שמן

חצי כוס מים

לשכבת השוקולד השנייה:

100 גרם שוקולד מריר

6 כפות קרם קוקוס

לעיטור:

3 כפות חמאת קוקוס

3 כפות סירופ מייפל

רבע כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מכינים את שכבת הפצפוצים: יוצקים לקערה גדולה חמאת קוקוס, סירופ מייפל ותמצית וניל. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם דמוי קרמל. מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב.

2 מכינים את שתי שכבות השוקולד: ממיסים בשתי קערות נפרדות את השוקולד עם חמאת וקרם הקוקוס (אפשר בפולסים במיקרו), ומערבבים היטב (ההבדל בין השכבות הוא שעם חמאת הקוקוס מתקבל מרקם בהיר ודליל יחסית, ועם קרם הקוקוס מתקבל גנאש שדומה מאוד למה שמכינים עם שמנת מתוקה).

3 מכינים את שכבת הקוקוס: מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד המים, ורק אז יוצקים בהדרגה את המים. התערובת צריכה להיות רטובה כך שתוכלו בקלות ליצור ממנה כדור ולא ייפלו פירורים - אם יש צורך ניתן להוסיף או לגרוע מכמות המים. 

4 מכינים את העיטור: מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת מרקם קרמלי, ומעבירים לשקית זילוף.

5 מרכיבים את השכבות: משטחים באופן אחיד את הפצפוצים לתבנית 25*35, מעל הפצפוצים יוצקים שכבה ראשונה של שוקולד ומשטחים אותה, ומעליה יוצקים את תערובת הקוקוס ומשטחים. יוצקים את שכבת השוקולד השנייה ומשטחים אותה.

6 מזליפים פסי קרמל לרוחב התבנית ומושכים אותם בעזרת קיסם ליצירת "גלים".

7 מכניסים למקרר לשעתיים. חותכים, ומגישים. בתיאבון.

לעוד מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית עקבו אחרי BERKO MADE בפייסבוק ובאינסטגרם או בקרו באתר.