אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

נזיד שעועית ופטריות בקלי קלות

המילה נזיד ישר מכבידה לנו על הנשמה, גורמת לנו לפתוח כפתור אבל לא פחות מזה לפנות אחר צהריים שלם לבישולים. אז לא, לא במקרה הזה: קבלו את הנזיד הצמחוני המקוצר של ברק יחזקאלי, שהוא מהיר, קליל וכיפי ברמות

ברק יחזקאלי | במהירות הברק | פורסם 05/03/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצל לבן

גזר

חצי שורש סלרי

2 ארטישוק ירושלמי (לא חובה)

שמן זית

סלסילה של פטריות פורטובלו ושמפיניון קטנות

3 עגבניות בשלות, קצוצות

פחית קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

2 שיני שום, כתושות

קופסת שימורים של שעועית לבנה (או שעועית מבושלת קפואה)

קופסת שימורים של שעועית חומה (כנ"ל)

קופסת שימורים של שעועית שחורה (כנ"ל)

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת עמוקה או סיר קסרול רחב.

2 קוצצים את הבצל, הגזר, שורש הסלרי והארטישוק הירושלמי במעבד מזון או על פומפייה גסה.

3 מוסיפים למחבת שמן זית ואת הירקות הקצוצים.

4 קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת. מערבבים וממשיכים לטגן.

5 מוסיפים את העגבניות והעגבניות המרוסקות, השום הכתוש והשעועיות.

6 מתבלים במלח ופלפל ומכסים. מבשלים על לאיחוד הטעמים (ואם משתמשים בשעועית קפואה - עד שהשעועית מתרככת).