צילום׃ דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים
סלט סלק חי
סלט סלק בצבעים עזים, מרענן בטעמו כמו גם במקוריותו - יפה, טעים ומאוד מזין
מיכל וקסמן | ארוחת ילדים, הוצאת ידיעות ספרים
| פורסם 07/01/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
3 סלקים בינוניים וטריים מאוד
2 תפוחי גראני סמית (הירוקים החמוצים) בינוניים
לרוטב
1/2 כפית סילאן (רצוי אורגני)
1 כף חומץ יין לבן
2 כפות שמן זית
קורט מלח גס
ניתן להוסיף
1 כף אגוזי פקאן או מלך, קצוצים גס
1 כף חמוציות, קצוצות גס
1 כף בצל ירוק, קצוץ
1 כף פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
1 מקלפים את הסלקים, פורסים לפרוסות דקות וחותכים למקלות דקים.
2 מקלפים את התפוחים וחותכים גם אותם למקלות.
3 מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלקים והתפוחים. מוסיפים את האגוזים, החמוציות, הבצל והפטרוזיליה (אם משתמשים בהם) ומערבבים היטב. משהים כמה דקות לספיגת טעמים.
• הולך מצוין עם גבינת גורגונזולה או גבינה כחולה איכותית אחרת ליד.
• לא מומלץ לשמור במקרר. הסלט מאבד את פריכותו ומרקמו נהיה סמרטוטי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> כל המתכונים לפסח