אוכל
צילום׃ דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים

סלט סלק חי

סלט סלק בצבעים עזים, מרענן בטעמו כמו גם במקוריותו - יפה, טעים ומאוד מזין

מיכל וקסמן | ארוחת ילדים, הוצאת ידיעות ספרים | פורסם 07/01/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 סלקים בינוניים וטריים מאוד

2 תפוחי גראני סמית (הירוקים החמוצים) בינוניים

לרוטב

1/2 כפית סילאן (רצוי אורגני)

1 כף חומץ יין לבן

2 כפות שמן זית

קורט מלח גס

ניתן להוסיף

1 כף אגוזי פקאן או מלך, קצוצים גס

1 כף חמוציות, קצוצות גס

1 כף בצל ירוק, קצוץ

1 כף פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הסלקים, פורסים לפרוסות דקות וחותכים למקלות דקים.

2 מקלפים את התפוחים וחותכים גם אותם למקלות.

3 מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלקים והתפוחים. מוסיפים את האגוזים, החמוציות, הבצל והפטרוזיליה (אם משתמשים בהם) ומערבבים היטב. משהים כמה דקות לספיגת טעמים.

• הולך מצוין עם גבינת גורגונזולה או גבינה כחולה איכותית אחרת ליד.

• לא מומלץ לשמור במקרר. הסלט מאבד את פריכותו ומרקמו נהיה סמרטוטי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> כל המתכונים לפסח