אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מרק כרובית ותפוחי אדמה עם קרם קוקוס

המרק המושלם לסיום של יום קר: סמיך, חם ומהביל עם טעם עשיר ומרקם מדויק. עוד לא הורדתם את המעיל? קדימה, רבע שעה עבודה והוא ימלא את לבכם בחום ובאושר

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 17/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כל היום הייתם בחוץ, היה קר ומכונית שעברה השפריצה עליכם בוץ? כל מה שבא לכם זה לחמם את הבטן, מקלחת ולמיטה? תכינו את המרק הזה ותראו איך החיים מחייכים שוב. מתאים גם לרגישים ללקטוז.

מרכיבים (6 מנות):

1 בצל חתוך גס

1 כרובית חתוכה גס (ללא הגבעול)

3 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות

כפית של ג'ינג'ר טרי קצוץ

500 מ"ל ציר מרק או מים רותחים

2 כפות שמן שומשום

כפית מלח

400 מ"ל קרם קוקוס (21-22%)

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים לפי הסדר את שאר המצרכים למעט קרם הקוקוס.

2 מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים.

3 בעזרת מוט ריסוק טוחנים את כל הירקות.

4 מחזירים לאש ומוסיפים את קרם הקוקוס. מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות נוספות.

הצעת הגשה: לוקחים חצי בטטה, ובעזרת קולפן יוצרים ממנה פרוסות דקות. מטגנים בשמן עמוק כשתי דקות, מגישים מעל המרק ומזליפים מעל חצי כפית של שמן שמשום.

* המוצרים באדיבות "מזרח ומערב יבוא ושיווק בע"מ"

 

>> בשבוע שעבר הכנו רצועות עוף בקרם קארי וירקות