אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, אוהד קורי, קפה לואיז

המנה הטבעונית של קפה לואיז

עם דגנים, ירקות, סלק וטופו, שמתבשלים יחד ביין עם סויה וסילאן - נראה שאי אפשר לטעות. הדיירם טל ויאיר, זה בשבילכם

אוהד קורי | קפה לואיז | פורסם 12/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

שמן זית

3 גזרים, חתוכים לקוביות של 2 ס"מ

3 כרשות, פרוסות לעיגולים בעובי 2 ס"מ

1/4 שורש ג'ינג'ר (או פחות, לפי הטעם), כתוש

¼ כוס גרעיני כוסמין (לא מבושלים)

¼ כוס שעורה (גריסי פנינה)

½ כוס אורז עגול לריזוטו

100 מ"ל יין לבן

200 מ"ל מיץ סלק

סויה יפנית

סילאן

50 גרם טופו, חתוך לקוביות

4 פטריות חורש, חציות

4 פטריות שמפיניון, חצויות

מלח

פלפל שחור

להגשה:

בצל ירוק

נבטי חמנייה

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר מעט שמן זית ומאדים את הגזר עד להתרככות חלקית. מוסיפים את הכרשה, מאדים כדקה נוספת ומוסיפים את הג'ינג'ר לצריבה קלה.

2 מוסיפים את הדגנים ואחריהם תוך כדי ערבוב את היין. מאדים מעט את היין ומנמיכים את האש. מוסיפים את מיץ הסלק, מעט סויה וסילאן, קוביות טופו, פטריות ותבלינים.

3 מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים נספגים. אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף ציר ירקות או מים (הדגנים צריכים להיות רכים, אבל עם התנגדות קלה).

 

4 מוסיפים את הבצל הירוק ונבטי החמנייה ומגישים.

 

* המתכון באדיבות רשת קפה לואיז, שפתחה לאחרונה סניף נוסף ברמת אביב ובקרוב גם בבנימינה.