נזיד עדשים
תבשיל סמיך עם עדשים בשלושה צבעים: הירוקות יתנו רכות, השחורות יתנו מנשך ופריכות נעימה והכתומות יאחדו בין המרכיבים כרוטב סמיך
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אפשר לאכול את הנזיד כמנה בפני עצמה, במיוחד כשקר בחוץ ודרושה מנה מחממת, משביעה אך לא כבדה. אפשר גם להגיש את הנזיד כתוספת לצד מנה בשרית או מעל אורז, בורגול, קינואה ואפילו קוסקוס וליצור מנה בעלת הרכב חלבון מצוין ובריא.
מרכיבים (8 מנות):
1 בצל גדול
2 גזרים בינוניים
3 ענפי סלרי + העלים (אפשר מסלרי אמריקאי או מראש סלרי)
3 כפות שמן זית
4 שיני שום
2 עגבניות בינוניות, אדומות ובשלות
1 כוס עדשים כתומות
1 כוס עדשים שחורות
1 כוס עדשים ירוקות
1/4 1 ליטרים מים (5 כוסות)
1 לימון גדול
1 כפית חוויאג' למרק
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את חומרי הגלם, כל אחד בנפרד: קוצצים את הבצל, הסלרי והשום. מגררים גס בפומפייה את הגזר והעגבנייה. שוטפים היטב את העדשים (כולן יחד) ומסננים היטב.
2 בסוטאז' (מחבת רחבה, בעלת שוליים גבוהים ומכסה) או בסיר רחב מאדים בשמן זית על אש בינונית-גבוהה את הבצל, הסלרי והגזר עד שהם מתחילים להזהיב. מערבבים מדי פעם.
3 מוסיפים את השום ומאדים תוך ערבוב עוד שתי דקות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים שלוש דקות נוספות.
4 מוסיפים את העדשים והמים. המים צריכים לכסות את העדשים לחלוטין ועוד קצת. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים ארבעים דקות. מדי פעם מערבבים ובודקים שהתבשיל לא נדבק לסיר. לאט-לאט המים יספגו בעדשים וחלקם יתאדו אך לאורך כל זמן הבישול צריך לראות נוזלים מבעבעים. אם נראה שחסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים רותחים. אם אינכם בטוחים, תמיד עדיף מעט יותר מדי נוזלים מאשר פחות מדי.
5 אחרי ארבעים דקות, טועמים ובודקים אם העדשים רכות. אם לא, מבשלים עוד כמה דקות. אם יש הרבה מאוד נוזלים, משאירים את הסיר פתוח ומבשלים כמה דקות לאידוי. בשלב הזה העדשים צריכות להיות בתוך רוטב ולא בתוך מרק.
6 כשהעדשים רכות, סוחטים אל תוך הסיר את הלימון. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מבשלים על אש קטנה 10 דקות ומכבים את האש. בהגשה אפשר לפזר כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.