סלט טבולה פטנט
מאז שיצא ספר הכרובית של עז תלם אנחנו זוללים כרוביות בלי הפסקה: בפשטידות, בסלטים, בתבשילים, במיליון דרכים שלא חשבנו עליהן קודם. רוצים גם? קבלו את הטבולה הכי מהירה, טעימה, בריאה ודיאטטית שניסיתם בחייכם
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
סלט טבולה הוא אחד הסלטים האהובים עליי בעולם. שילוב מנצח של עשבי תיבול רעננים, חמצמצות לימונית ובורגול דק. כאן פירורי כרובית נכנסים במקום הבורגול המסורתי, כך שיש פה פתרון מצוין לאנשי פליאו ולנמנעים מגלוטן.
טבולה כרובית הוא סלט פופולרי בארץ מזה שנים, אבל הפטנט שבו אשתף אתכם כאן חדש לגמרי. הרעיון נולד במהלך מסע מימון ההמונים לספר, כשהוזמנתי להתארח בתוכנית הבוקר של דני רופ והתבקשתי להביא איתי מנות ייצוגיות מהספר.
לא התעוררתי בזמן וכמעט לא הספקתי לעשות הכנות, אז במקום לקצוץ את עשבי התיבול ידנית (כמו שאני עושה במדריך המלא לסלט טבולה שתמצאו באתר שלי) ואת הכרובית לגרר בפומפייה, הכנסתי את כולם יחד למעבד המזון, ותוך מספר קצר של פולסים המכשיר עשה את העבודה בשבילי. זאת ועוד: המנה קצרה שבחים מהמנחה ומאנשי האולפן.
לפני שאתם שואלים, תרגישו חופשי להוסיף חמוציות, שקדים קלויים, בוטנים גרוסים, צנוברים וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים בסלט טבולה. אם אין מעבד מזון, כמובן שסכין יעשה את העבודה מצוין.
מרכיבים (4 מנות):
1 כרובית קטנה
1 צרור פטרוזיליה (כולל הגבעולים)
3-4 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק)
חצי צרור נענע (רשות)
4-6 כפות שמן זית
מיץ לימון סחוט טרי, לפי הטעם (2-4 כפות)
מלח דק
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 חותכים את הכרובית לתפרחות בגודל בינוני וחותכים גס את עשבי התיבול. אם משתמשים בנענע, מפרידים אותה מהגבעולים (את הגבעולים זורקים לפח).
2 שמים את תפרחות הכרובית ועשבי התיבול בקערת מעבד מזון ומפעילים בפולסים עד שעשבי התיבול נקצצים והכרובית הופכת לפירורים בגודל גרגירי בורגול.
3 מעבירים את תכולת מעבד המזון לקערה, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. מגישים מיד (אפשר גם לקצוץ את המרכיבים שעה מראש ולתבל ברגע ההגשה).