קובה בסנייה
אין לנו סבלנות לגלגל וכוח לבשל ואנחנו בכלל טבעונים, אז מה? לא מגיע גם לנו לאכול קובה? בטח שכן: הנה קובה בסנייה בתבנית, סופר בריאה עם ים תבלינים ובצק מופלא. מתכון טבעוני, אבל אפשר להכין גם עם מלית אחרת
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
בשביל כל אלו שלא גדלו על סיר של קובה מדוגם בידיים מאומנות המציאו את הקובה בסנייה, שזו בעצם קובה בתבנית. לתערובת הבורגול התווספה דלעת, שמוסיפה רכות וצבע מקסים למאפה (בתקופת 40 הימים לפני חג הפסחא נהוג בנצרות המערבית לא לאכול בשר, וההשראה היא ממלית שנהוג לאכול בימים אלו, עם חלבון צמחי כמובן).
מרכיבים :
לבצק (תבנית קוטר 24 ס"מ):
500 גרם דלעת קלופה וחתוכה גס (כוס וחצי לאחר בישול)
כוס וחצי בורגול דק
רבע כפית כמון
כף מלח
פלפל שחור
שני שליש כוס (10 כפות) קמח
רבע כוס מים
למילוי:
כוס עדשים ירוקות
3 כפות שמן זית
בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית קינמון
רבע כפית כמון
קליפה מגוררת מלימון אחד
כפית מלח
2 כפות מים
אופן ההכנה:
1 מבשלים את העדשים בהרבה מים בסיר קטן כ-30 דקות אחרי רתיחה, עד שהן מתרככות ומראות סימני התפרקות. מסננים.
2 מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים לה את שמן הזית ואת הבצל. מטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את העדשים והתבלינים ומטגנים-מערבבים היטב, תוך מעיכה של העדשים, כ-3 דקות. אם העדשים לא נמעכות בקלות מוסיפים 2 כפות מים, וממשיכים לבשל ולערבב עוד כמה דקות.
3 מכינים את הבצק: מבשלים את הדלעת כ-20 דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים ומועכים למחית אחידה. מעבירים את מחית הדלעת לקערה רחבה ומוסיפים לה את הבורגול הדק והתבלינים. מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח והמים ולשים ידנית עד ליצירת בצק רך וגמיש.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות.
5 מרכיבים את הקובה בתבנית: מחלקים את הבצק לשניים. מרפדים בחצי מהכמות את תחתית התבנית (סנייה) תוך הידוק. מפזרים את מלית העדשים באופן אחיד, ומניחים את החלק העליון של הקובה - "תולשים" חתיכות בצק בידיים רטובות מעט, מהדקים ביד ומניחים מעל המלית עד שכל התבנית מכוסה.
6 מברישים בשמן זית, חורצים בעזרת סכין חדה ואופים 25-30 דקות.