אוכל
צילום׃ stock_xchng

לחם בירה ודבש

מחפשים מתכון ללחם מהיר שלא מצריך מיקסר בכלל? מצאתם. את הלחם הזה מכינים כמו עוגה בחושה ובחמש דקות עבודה, והתוצאה - נהדרת

| mako אוכל | פורסם 14/01/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 287 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות קמח (אפשר להמיר ב-2 כוסות קמח רגיל ועוד כוס של קמח לחם)

1 כף סוכר

1 כף אבקת אפייה

1 כפית מלח

בקבוק בירה קטן (330 מ"ל), לא משנה איזה סוג

3 כפות דבש (או סילאן)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית לחם (או 2 תבניות אינגליש קייק קטנות חד פעמיות).

2 בקערה גדולה מערבבים ביחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הבירה והדבש ומערבבים בצורה מינימלית, רק עד איחוד החומרים. ככל שתערבבו יותר את הבלילה, כך הלחם יצא קשה יותר.

3 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 50-60 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש (כדאי להתחיל לבדוק כבר אחרי חצי שעה). מצננים לפני שפורסים.