אוכל
יח``צ׃ מיטל שפר

שווארמה טבעונית

בא לכם על שווארמה, אבל עם אפס נקיפות מצפון? הנה התשובה: שווארמה מסייטן בטורטייה מקמח מלא, עם הרבה תבלינים שיסעירו לכם את הפה. פחות מרבע שעה עבודה וזה שלכם

אילן פלד | הבר קיימא | פורסם 07/07/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 123 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

טורטייה אחת מקמח מלא

150 גרם סייטן

שמן זית לטיגון

½ בצל, מטוגן

מעט טחינה

בצל סגול, פרוס

עגבנייה, פרוסה

מעט פטרוזיליה

חסה

לתערובת התיבול:

¼ כפית קארי

½ כפית כמון

½ כפית כורכום

½ כפית בהרט

½ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית מלח

מעט מים

מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי תערובת התיבול. חותכים את הסייטן לרצועות ומשרים בתערובת התיבול למשך חצי שעה, כדי שיספוג טעמים.

2 מטגנים את רצועות הסייטן בשמן זית כדקה, מוסיפים את הבצל המטוגן ומורידים מהאש.

3 פורסים את הטורטייה. מורחים טחינה, מסדרים את הסייטן במרכז, מוסיפים את הירקות ומגלגלים.

4 חוצים את הטורטייה במרכז.

5 כדי להפוך אותה לקריספית - מורחים על הטורטייה מעט שמן זית ומכניסים ל-5 דקות לתנור שחומם ל-220 מעלות.

>> עוד על סייטן - כאן

המתכון באדיבות הבר קיימא, בר מסעדה טבעוני, המשביר 22, תל אביב.

 

>> ומה חשבנו על הפיצרייה הטבעונית החדשה?