יח``צ׃ מיטל שפר
שווארמה טבעונית
בא לכם על שווארמה, אבל עם אפס נקיפות מצפון? הנה התשובה: שווארמה מסייטן בטורטייה מקמח מלא, עם הרבה תבלינים שיסעירו לכם את הפה. פחות מרבע שעה עבודה וזה שלכם
אילן פלד | הבר קיימא
| פורסם 07/07/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
טורטייה אחת מקמח מלא
150 גרם סייטן
שמן זית לטיגון
½ בצל, מטוגן
מעט טחינה
בצל סגול, פרוס
עגבנייה, פרוסה
מעט פטרוזיליה
חסה
לתערובת התיבול:
¼ כפית קארי
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
½ כפית בהרט
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית מלח
מעט מים
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי תערובת התיבול. חותכים את הסייטן לרצועות ומשרים בתערובת התיבול למשך חצי שעה, כדי שיספוג טעמים.
2 מטגנים את רצועות הסייטן בשמן זית כדקה, מוסיפים את הבצל המטוגן ומורידים מהאש.
3 פורסים את הטורטייה. מורחים טחינה, מסדרים את הסייטן במרכז, מוסיפים את הירקות ומגלגלים.
4 חוצים את הטורטייה במרכז.
5 כדי להפוך אותה לקריספית - מורחים על הטורטייה מעט שמן זית ומכניסים ל-5 דקות לתנור שחומם ל-220 מעלות.
המתכון באדיבות הבר קיימא, בר מסעדה טבעוני, המשביר 22, תל אביב.