אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

חילבה

שום ארוחה תימנית לא שלמה בלי חילבה לצד המנה, ואם כבר אז שיהיה טרי

הדסה משמור | mako אוכל | פורסם 27/02/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 621 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כף חילבה טחונה

1 כוס מים

1 כפית מלח

1 חבילת כוסברה

4 שיני שום

1-2 פלפלים חריפים, לפי הטעם

1/4 ראש כרשה

1 עגבנייה

2 לימונים

אופן ההכנה:

1 משרים את החילבה למשך הלילה בסיר בינוני מלא מים. החילבה סופגת את מרבית המים ומתנפחת לגרגרים.

2 טוחנים את החילבה בבלנדר עם כוס מים ומוסיפים בהדרגה מלח, כוסברה, שום, פלפל חריף, כרישה ועגבנייה.

3 סוחטים שני לימונים ומוסיפים את המיץ לחילבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!