צילום׃ עמרי אנדרס צורף
חילבה
שום ארוחה תימנית לא שלמה בלי חילבה לצד המנה, ואם כבר אז שיהיה טרי
הדסה משמור | mako אוכל
| פורסם 27/02/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כף חילבה טחונה
1 כוס מים
1 כפית מלח
1 חבילת כוסברה
4 שיני שום
1-2 פלפלים חריפים, לפי הטעם
1/4 ראש כרשה
1 עגבנייה
2 לימונים
אופן ההכנה:
1 משרים את החילבה למשך הלילה בסיר בינוני מלא מים. החילבה סופגת את מרבית המים ומתנפחת לגרגרים.
2 טוחנים את החילבה בבלנדר עם כוס מים ומוסיפים בהדרגה מלח, כוסברה, שום, פלפל חריף, כרישה ועגבנייה.
3 סוחטים שני לימונים ומוסיפים את המיץ לחילבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!