אוכל
צילום׃ נופר יערי, לא על החסה לבדה

יש דבר כזה: חביתה טבעונית

אפשר לקרוא לזה בכל מיני שמות - חביתה, פריטטה - אבל ביצים אין פה. אז מה כן יש פה? קמח חומוס, ירקות, מים ועוד דברים טובים, וזה טעים בדיוק כמו המקור. בואו גם אתם להתמכר לחביתה של הטבעונים

נופר יערי | לא על החסה לבדה | פורסם 23/06/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 129 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לכל אחד יש את המתכון שלו לחביתת חומוס, הבסיס תמיד מורכב מקמח חומוס ומים ביחס של בערך 1:1. על הבסיס הזה אפשר להוסיף מה שרוצים – בצל, עגבניות, גמבה, תירס, עשבי תיבול, קישואים, חצילים ומה לא. הפעם הפכתי את החביתה לפריטטה ע"י טיגון במחבת קטנה של כ-15 ס"מ, מה שהפך אותה לעבה יותר.


הפעם עליתי על שילוב מגניב במיוחד של פלפל שושקה (או גמבה) עם גרגרי תירס מקלח שלם, הרבה בצל מטוגן ושמרי בירה. לעידון המרקם של קמח החומוס הוספתי קמח רגיל.

מרכיבים (1 מנות):

לבסיס:

1/2 כוס קמח חומוס

1/4 כוס קמח לבן

1/2 כוס מים

1 כפית אבקת שמרי בירה (או 2 כפיות פתיתי בירה)

1/2 עד 1 כפית מלח

לתוספות:

1 בצל

1 גמבה

1 קלח תירס מבושל (אפשר גם גרגרי תירס קפואים / מקופסה)

אופציונלי: פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל קטן קטן ומטגנים בכמה כפות נדיבות של שמן זית. כשהוא מתחיל להתרכך מוסיפים את הגמבה ומקפיצים עד שהיא רכה. את קלח התירס חותכים עם סכין ומוסיפים את הגרגרים למחבת.

2 בזמן שהירקות בטיגון, מערבבים את מרכיבי הבלילה בקערה וטורפים לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. אם אתם רוצים פטרוזיליה קצוצה, מוסיפים אותה לבלילה.

3 את הירקות שטיגנו שופכים לתוך הבלילה, מערבבים מהר מהר ושופכים בחזרה למחבת החמה. משטחים עם כף עץ ומטגנים על אש בינונית עם מכסה.

4 אחרי טיגון של כ-5 דקות הצד התחתון אמור להתחיל להשחים. כדי להפוך את הפריטטה מורידים לרגע את המחבת מהאש, מניחים צלחת רחבה מלמעלה, והופכים בזריזות כך שהפריטטה מונחת על הצלחת כשהיא הפוכה. עכשיו מחליקים אותה בחזרה למחבת כך שהחלק שהיה מקודם למעלה, יהיה למטה. מחזירים לאש ומכסים לטיגון של עוד 5 עד 10 דקות. אם צריך עוד השחמה של אחד הצדדים, אפשר להפוך שוב.

* שמרי בירה הם שמרים מעוקרים ולא פעילים בעל ערך תזונתי גבוה. אפשר למצוא אותם בחנויות הטבע בצורת אבקה או פתיתים.

* את הקמח הלבן אפשר להחליף בקמח מלא, אבל התוצאה תהיה כבדה יותר.

* בקרו בבלוג של נופר - לא על החסה לבדה

>> לכל המתכונים הטבעוניים שלנו
>> מתוקים שלי: קראמבל דובדבנים