צילום׃ שחף הבר, גלובס
מיקס פיצוחים בקרמל פיקנטי
לכדורגל חוקים משלו גם במישור הקולינרי, קבלו הצעה לנשנוש מלוח-חריף
יניב גור אריה | סטוקו מתחם אירועים
| פורסם 10/06/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
1 קילוגרם מיקס של אגוזים וגרעינים לפי הטעם (בוטנים, שקדים, אגוזים, לוז, פיסטוקים, גרעיני דלעת וחמנייה, קשיו וכו')
1 כוס סוכר חום כהה
1 כף צ'ילי גרוס
3 כפות פפריקה מרוקאית (פפריקה חריפה בשמן)
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
1 מחממים מים, סוכר חום, צ'ילי ופפריקה עד לרתיחה עדינה.
2 מסירים מהלהבה, מוסיפים פיצוחים ומערבבים.
3 משטחים על תבנית עם נייר אפייה וקולים ב-170 מעלות כ-10 דקות, עד שהפיצוחים שחומים ומקורמלים. כל 3 דקות מוציאים את התבנית מהתנור ומערבבים בעדינות.
4 מצננים היטב; אם הפיצוחים נדבקו מעט מפרידים ביניהם בעדינות.