צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
באה בריא: סלט שעועית מזין
לא תמיד קל לשלב קטניות בתפריט היום יומי מבלי שהן יכבידו. הסלט הזה מצליח לשלב בתוכו שעועית לבנה בדרך קלילה וטעימה
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 17/04/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
חלבון מלא מן הצומח הוא שילוב של דגן וקטנית. לא תמיד קל למצוא את הקטנית שתשתלב בתפריט ולא תכביד. אני אוהבת לעשות מהקטניות סלטים. זה הופך אותן לאוכל קליל יותר ויומיומי.
שעועית לבנה, הופכת לקלילה ורעננה בסלט שעיקרו עגבניות וזיתים.
מרכיבים :
1 כוס שעועית לבנה מבושלת (כ-1/2 כוס שעועית לבנה שהושרתה ובושלה עד לריכוך)
10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
1/2 בצל סגול פרוס דק
1/4 כוס זיתי קלמטה, חתוכים לרבעים
1 גבעול סלרי קצוץ
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון סחוט
סומאק
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!