אוכל
צילום׃ ערן אבן

עוגת פירות טבעונית

טבעונים? אל תישארו מחוץ לחגיגה: קבלו מתכון לעוגת פירות בחושה, טבעונית למהדרין ומהירה להכנה

ערן אבן | mako אוכל | פורסם 03/12/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

3/4 1 כוסות קמח (אפשר לשלב בין קמח כוסמין, מלא ו/או לבן)

1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום

מעט מלח

10 גרם (שקית) אבקת אפייה (מומלץ להשתמש באבקה של חברת ראמפורד, ללא אלומיניום)

2-3 כפות קוואקר (לא חובה)

קינמון (לא חובה)

1/2 כוס שמן

1 כוס חלב סויה

1 גביע מעדן אלפרו וניל

פירות (2 תפוחים, 2 אפרסקים, שזיפים, פירות יער - מה שבעונה)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה (למעט 2 כפות הסוכר). בנפרד, מערבבים את כל החומרים הרטובים. מוסיפים לקערה של הרטובים את החומרים היבשים, במינימום ערבוב.

2 חותכים את הפרי לקוביות קטנות, מוסיפים לקערה ומערבבים רק עד שהוא מתאחד בבלילה.

3 מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות ומפזרים מלמעלה את הסוכר ששמרנו בצד. אפשר לקשט בעוד פרוסות פרי. 

>> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים

4 אופים 30-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. אחרי 30 דקות של אפייה נועצים קיסם ובודקים אם הוא יוצא יבש. אם לא, אופים עוד 5-10 דקות. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!