קציצות עדשים שחורות וקינואה אפויות
מתכון בריא בטירוף ופשוט להפליא של קציצות עדשים צמחוניות (וטבעוניות), שעשויות מעדשים, קינואה, בטטה - וזהו בערך. איפה הקאץ'? אין קאץ'. פשוט מתכון טוב
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
לא תאמינו כמה פשוטות וטעימות הקציצות האלו, והן אפילו לא מכילות גלוטן! הקציצות האלו יכולות גם להיות פתרון לקינואה שנשארה מיותמת במקרר.
מרכיבים :
לכ-25 קציצות:
2 בטטות
כוס עדשים שחורות (3 כוסות לאחר בישול)
כף שמן זית
כוס קינואה לבנה (כ-2.5 כוסות קינואה מבושלת)
בצל
3 שיני שום, קלופות
צרור פטרוזיליה (ללא הגבעולים העבים)
כפית מלח
רבע כפית קינמון (לא חובה)
רבע כפית כמון (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מקלפים את הבטטות, מבשלים ומועכים לפירה (אמורות להתקבל כשתי כוסות מחית בטטה).
2 מבשלים את העדשים השחורות כ-20 דקות אחרי רתיחה, עד שהן מוכנות. מסננים ומצננים.
3 מבשלים את הקינואה: מחממים היטב סיר, מוסיפים כף שמן זית ואת הקינואה. מערבבים. מוסיפים כוס ושלושת רבעי מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-18 דקות. מצננים.
4 טוחנים במעבד מזון את העדשים עם הבצל, השום והפטרוזיליה.
5 מערבבים את העדשים הטחונות עם מחית הבטטה והקינואה ומתבלים במלח, קינמון וכמון (אם רוצים). מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים למקרר ל-20 דקות.
6 מחממים תנור ל-220 מעלות.
7 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומושחים אותו בשמן זית. יוצרים מהתערובת קציצות עדשים ומסדרים על נייר האפייה. אופים 20-25 דקות. לפני ההגשה מצננים מעט את קציצות העדשים על התבנית (כדי שלא יתפרקו).