צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
עראייס צמחוני שמנוני ודשן
יום העצמאות עוד שנייה כאן, ויותר ויותר ישראלים מתכוונים לחגוג אותו מבלי לפגוע בחירותם של בעלי החיים. אחרי שסגרנו את פינת העראייס, אנחנו חייבים להגיד שזה מרגיש כמו אפשרות נהדרת
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 02/05/22
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
4 פיתות, חצויות
שלושת רבעי כוס עדשים שחורות
שמן זית
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
חבילת פטריות, קצוצות דק
מעט צ'ילי ירוק טרי, קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
חצי כפית כורכום
להגשה:
סלט ירקות
טחינה
עמבה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את העדשים במים לפי הוראות היצרן. מסננים.
2 מטגנים במחבת עמוקה את הבצל והפטריות עד להשחמה. מוסיפים את העדשים והצ'ילי ומערבבים.
3 מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומועכים קצת את התערובת.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
4 מחלקים את התערובת בין חצאי הפיתות.
5 מברישים את הפיתות מבחוץ בנדיבות בשמן זית ומניחים על מחבת פסים חמה.
6 צולים היטב משני הצדדים ומגישים חם לצד סלט רענן, טחינה ועמבה.
חג עצמאות שמח!