אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט

פודינג אורז מלא, בננה וקינמון

ארוחת בוקר כיפית, מתוקה, חמימה ומלאת בריאות להתחלה של סוף שבוע נינוח, ואתם יודעים מה הכי כיף בה? שגם הילדים שלכם יסכימו להתפנק איתה

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט | פורסם 26/12/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

4 כפות אורז מלא מבושל (אפשר להחליף גם בקינואה מבושלת)

3/4-1/2 כוס מים

קורט קינמון

1/2 בננה, חתוכה לקוביות

1 כפית ממרח שקדים

להמתקה:

1 כפית סירופ מייפל אמיתי או סילאן ללא סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מכינים אורז בהכנה בסיסית, ללא מלח.

2 בסיר קטן שמים 4 כפות מהאורז המבושל, מוסיפים 1/2 כוס מים, את הקינמון והבננה ומבשלים תוך כדי בחישה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 2 דקות נוספות. מסירים מהאש.

3 באמצעות בלנדר מוט טוחנים את הדייסה עד לקבלת מרקם אחיד. במידת הצורך מוסיפים עוד מים עד לקבלת המרקם הרצוי.

4 מוסיפים את ממרח השקדים, ממתיקים באמצעות מייפל או סילאן ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!