אוכל

קיצ'רי

הגרסה העיראקית למג'דרה

גיל חובב | גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 28/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס אורז לבן ארוך
חצי כוס עדשים כתומות
1 בצל קצוץ
5 כפות שמן תירס
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
עוד:
5 כפות שמן תירס
10 שיני שום מעוכות
1 כפית כורכום
1 כף כמון
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי

אופן ההכנה:

1 שוטפים יחד את האורז והעדשים. משרים במים לשעה. מסננים. 2. מזהיבים בסיר את הבצל בחמש כפות שמן. מוסיפים את האורז, העדשים ורסק העגבניות. מערבבים היטב, מוסיפים את שתי כוסות המים הרותחים ומביאים שוב לרתיחה. 3. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עד שהאורז מוכן (15-20 דקות). 4. בינתיים מזהיבים את השום בשמן (זהירות, לא לשרוף!). מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומסירים מהאש. מערבבים לתוך תבשיל האורז המוכן. 5. מגישים כך, או שמקשטים בכף יוגורט או באפונה רתוחה, בשביל הצבע.