צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
סלט בורגול פינוקים
סלט בורגול עשיר, משביע ומזין אך לא מכביד. מהיר להכנה עם המון תוספות מפנקות
נטע בירן | mako אוכל
| פורסם 02/08/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
חצי כוס בורגול, לא מבושל
קישוא
תרסיס שמן
אפרסק, עדיף כתום
בצל סגול קטן
פלפל אדום
חצי כוס אגוזי מלך
2 כפות חמוציות
2 כפות עלי נענע, קצוצים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 משרים את הבורגול כ-10 דקות במים רותחים בקערה מכוסה, וטועמים לוודא שהתרכך מספיק.
2 מסננים את הבורגול היטב, שוטפים במים קרים ומניחים במקרר עד שהוא מצטנן לחלוטין.
3 בינתיים חותכים את הקישוא לקוביות, ומטגנים במחבת טפלון עם תרסיס שמן רק עד צריבה קלה.
4 חותכים את האפרסק, הבצל הסגול והפלפל האדום לקוביות קטנות.
5 כאשר הקישואים והבורגול התקררו מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
6 מוסיפים שמן, מלח ופלפל ומערבבים. מגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס