אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט בורגול פינוקים

סלט בורגול עשיר, משביע ומזין אך לא מכביד. מהיר להכנה עם המון תוספות מפנקות

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 02/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

חצי כוס בורגול, לא מבושל

קישוא

תרסיס שמן

אפרסק, עדיף כתום

בצל סגול קטן

פלפל אדום

חצי כוס אגוזי מלך

2 כפות חמוציות

2 כפות עלי נענע, קצוצים

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 משרים את הבורגול כ-10 דקות במים רותחים בקערה מכוסה, וטועמים לוודא שהתרכך מספיק.

2 מסננים את הבורגול היטב, שוטפים במים קרים ומניחים במקרר עד שהוא מצטנן לחלוטין.

3 בינתיים חותכים את הקישוא לקוביות, ומטגנים במחבת טפלון עם תרסיס שמן רק עד צריבה קלה.

4 חותכים את האפרסק, הבצל הסגול והפלפל האדום לקוביות קטנות.

5 כאשר הקישואים והבורגול התקררו מערבבים את כל מרכיבי הסלט.

6 מוסיפים שמן, מלח ופלפל ומערבבים. מגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס

 

>> כל המתכונים לראש השנה