צילום׃ דן לב, על השולחן
דלעת צלויה בתבלינים מרוקאיים
הדלעות הכתומות שממלאות את השווקים רומזות לנו שהסתיו מתקרב. זה הזמן להכין מהן מטעמים כמו מנת הצד (או העיקרית הצמחונית) הזאת, שנצלית בתנור עם פירות יבשים ורכז רימונים
| "המטבח הצמחוני", על השולחן
| פורסם 27/08/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
700 גרם דלעת חתוכה לקוביות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כף תבלין ראס אל חנות
מעט שמן זית
100 גרם תערובת של פירות מיובשים ואגוזים
רבע כוס רכז רימונים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מתבלים קוביות דלעת במלח, פלפל וראס אל-חנות ומזלפים שמן. צולים 15 דקות לריכוך.
3 במקביל מבשלים פירות מיובשים ואגוזים בתרכיז רימונים רק עד שמתחיל לבעבע.
4 יוצקים את הפירות עם התרכיז על הדלעת, מערבבים וצולים עוד 5 דקות.
5 מגישים עם קוסקוס.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!