אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

עוגת סילאן טבעונית

משתדלים להפחית במוצרים מן החי? עוגת סילאן טבעונית (וגם פרווה) היא התחלה מצוינת, מבושמת וטעימה במיוחד. מערבבים, יוצקים לתבנית וקדימה לתנור

שי לי ליפא | על השולחן | פורסם 27/10/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

420 גרם (3 כוסות) קמח רגיל

100 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום כהה

3 כפיות אבקת אפייה

1 כפית גדושה קינמון

1/2 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית ג’ינג’ר טחון (לא חובה)

1½ כוסות רסק תפוחים ממותק

180 מ”ל (3/4 כוס) שמן קנולה

180 מ”ל (3/4 כוס) סילאן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.

2 מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, קינמון, ציפורן וג’ינג’ר בקערה גדולה.

3 מערבבים בקערה אחרת רסק תפוחים, שמן קנולה וסילאן.

4 יוצקים את תערובת הסילאן לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

5 אופים 35-30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

6 העוגה הטבעונית תישמר מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.

>>  חוגגים? טיפים לקישוט עוגה