אוכל
צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל

עלי גפן ממולאים אורז ועשבי תיבול

עלי גפן הם סוג של ריפוי בעיסוק, ולכן אין להם עיתוי מתאים יותר מחגי תשרי הבלתי נגמרים. המתכון הזה יספק לכם שעה ומשהו של רוגע צרוף, שבסופה יחכה לכם סיר דחוס ומלא בריאות של ממולאים קטנטנים וטעימים רצח

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 20/09/18 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 242 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

40-50 עלי גפן, טריים או משומרים

4 כפות רכז רימונים

4 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח

מים

למילוי:

2 כוסות אורז עגול

1 בצל, קצוץ דק

1 עגבנייה, קצוצה דק

4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

צרור פטרוזיליה, קצוץ

2 ענפי סלרי, קצוצים

30 עלי נענע, קצוצים

רבע כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

כף בהרט

מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.

2 אם משתמשים בעלי גפן טריים - חולטים אותם 3 דקות במים רותחים, מעבירים למי קרח ומניחים על מגבת לייבוש; אם משתמשים בעלי גפן משומרים - משרים אותם במים חמים 10 דקות, שוטפים וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים, כדי להיפטר מהמליחות המיותרת. מניחים על מגבת לייבוש.

3 ממלאים את עלי הגפן: מניחים עלה אחד כשצידו המחוספס פונה למעלה ומניחים כפית אחת מהמילוי. מקפלים את שני צידי העלה כך שיכסו את המילוי, מגלגלים כלפי מעלה וסוגרים את העלה. חוזרים על הפעולות עם כל העלים.

גלגול עלי גפן, שלב 1 (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פורשים את העלה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
גלגול עלי גפן, שלב 2 (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מניחים מהמלית (אנחנו מעדיפים כמות קטנה יותר מזו שבתמונה)|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
גלגול עלי גפן, שלב 3 (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מקפלים מהצדדים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
גלגול עלי גפן, שלב 4 (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
ומגלגלים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4 מסדרים את עלי הגפן הממולאים בצפיפות בסיר.

5 מערבבים בקערה את רכז הרימונים, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח ומוסיפים מים (הכמות הכוללת צריכה לכסות את עלי הגפן). מערבבים שוב ויוצקים על העלים הממולאים.

6 מניחים על עלי הגפן צלחת (ממש בתוך הסיר), כדי שלא יצופו. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה.