אוכל
צילום׃ נטלי הולדינג, Thevlog: ספר המתכונים של נטלי הולדינג

מוס שוקולד בלי ביצים: שני מתכונים

מוס שוקולד פרווה, רך, אוורירי וממכר בטירוף - בלי ביצים חיות ובלי ביצים בכלל. מתכונים טבעוניים ששווה לאמץ

נטלי הולדינג | Thevlog: ספר המתכונים של נטלי הולדינג | פורסם 05/02/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.4 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

משהו חשוב לפני שמתחילים:

שני המתכונים מבוססים על קרם קוקוס. הכוונה אינה לחלב הקוקוס דל השומן, אלא לקרם, שמכיל 21 אחוזי שומן, או יותר. לפני תחילת העבודה יש לקרר את פחיות קרם הקוקוס היטב. זאת משני טעמים: ראשית, בשני המתכונים אנחנו משתמשים אך ורק בשכבה השומנית של קרם הקוקוס, שצפה ומתקשה בקירור. שנית, כדי שהמוס יצליח יש לעבוד עם הקרם כשהוא קר מאוד. ההמלצה היא לקרר מראש גם את הקערה ואת ווי ההקצפה. הקור עוזר להשגת הקצף המושלם.

הכמויות מספיקות להגשה ב-9 חצאי כוסות יין קטנות.

מרכיבים (9 מנות):

למוס בלי אינסטנט פודינג:

500 מ”ל קרם קוקוס מקורר (מופרד לשכבה השומנית המוצקה ולשכבה הנוזלית)

500 גרם שוקולד מריר 70% (אפשר להשתמש בשוקולד בטעמים, כמו שוקולד מריר בטעם תפוז או בטעם קפה)

הזלפה קטנה של ברנדי עם מעט רום (או 3 כפיות אבקת סוכר)

למוס עם אינסטנט פודינג:

250 גרם קרם קוקוס מקורר

אינסטנט פודינג וניל/שוקולד

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מוס שוקולד בלי אינסטנט פודינג:

1 מחממים את קרם הקוקוס עד לסף רתיחה ומסירים מהאש.

2 מערבבים פנימה את השוקולד עד שהוא נמס, ומוסיפים את הרום (או את אבקת הסוכר).

3 מביאים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לכמה שעות.

4 מוציאים מהמקרר ומקציפים לקרם מוס חלק ונעים.

* אפשר לקשט בשבבי קוקוס, תותים או חצאי ענבים. אפשרות נוספת היא לערבב את מי הקוקוס, שבהם לא השתמשנו, עם כפית שוקולד מומס, לחמם ולהגיש כרוטב.

  

מוס שוקולד עם אינסטנט פודינג:

1 מפרידים את החלק המוצק של קרם הקוקוס ממי הקוקוס ומקציפים יחד עם האינסטנט פודינג עד לקבלת מרקם יציב (לא שופכים את מי הקוקוס. נזדקק להם מיד).

2 ממיסים את השוקולד עם מי הקוקוס בסיר, תוך כדי ערבוב תמידי.

3 שומרים בצד 3-4 כפות מרוטב השוקולד לקישוט, ומערבבים את השאר לתוך התערובת. מצננים ומכניסים למקרר ללילה.

4 לפני ההגשה מחממים מעט את רוטב השוקולד ששמרנו בצד, ושופכים על המוס.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!