צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
"גפילטע פיש" טבעוני
הגרסא הטבעונית למנת הדג המסורתית - ללא מוצרים מן החי, עם הטעם והמרקם המושלמים
ציונה מלמן | ברפוד
| פורסם 03/09/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
לקציצות:
2 כוסות שקדים, מושרים במים במשך 8 שעות ומסוננים (אין צורך לקלף)
1 כוס אגוזי פקאן
2 גזרים, חתוכים
2 גבעולי סלרי, פרוסים
1 כף בצל, קצוץ
1/4 כפית מלח
2 דפי אצות נורי, טחונים בבלנדר לאבקה
לקישוט:
12 עיגולים דקים של גזר
לחזרת:
2 סלקים בינוניים, חתוכים לקוביות
1 כפית גדושה אבקת ווסאבי
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כפית ג'ינג'ר, קצוץ
אופן ההכנה:
1 טוחנים את כל חומרי הקציצות במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים למקרר לשעה. יוצרים מהתערובת קציצות ומקשטים בפרוסות גזר.
2 מכינים את החזרת: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת ממרח אחיד. מגישים עם הקציצות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
• המתכון באדיבות ברפוד - המרכז לחיים בריאים, חובבי ציון 52, תל אביב, טלפון: 077-9009999