צילום׃ עוגיו.נט
גרנולה אגוזי פקאן, אוכמניות ומייפל
ביתית וממכרת
| עוגיו.נט
| פורסם 06/08/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם שיבולת שועל גסה (לא מהירת הכנה)
150 גרם שקדים מולבנים פרוסים
150 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם גרעיני חמניות
120 גרם אוכמניות מיובשות (שחורות קטנות)
20 גרם שומשום או קוקוס
120 גרם חמאה
120 גרם דבש
120 גרם מייפל
קורט מלח (לא לותר)
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל160 מעלות. 2. מניחים דבש, מייפל, חמאה ומלח במחבת קטנה ומבשלים יחד עד שהתערובת הומוגנית. 3. בינתיים מערבבים יחד את שאר המצרכים בקערה גדולה. שופכים מעל את תערובת המייפל החמה ומערבבים עד שהכל מצופה בתערובת הדביקה. בהתחלה נראה שזה מעט מדי לכמות כזאת של גרנולה, אבל זה מספיק בהחלט. 4. מעבירים את הגרנולה לשתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה ואופים 18-20 דקות עד שמזהיב. מניחים לגרנולה להצטנן לחלוטין לפני שמעבירים לקופסא.
שומרים בכלי אטום כשלושה שבועות.