אוכל
צילום׃ מאיר אוחיון

סלט עם המון עשבים ברוטב מתוק פיקנטי

סלט עשיר עם מלא עשבי תיבול והמון פינוקים; עדשים, פיסטוקים, עגבניות שומר ועוד

מיה בן צבי | מאסטר שף | פורסם 24/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

50 גרם עדשים כתומות, שלמות

לימון

חצי צרור פטרוזיליה

צרור רוקט

חצי צרור נענע

חצי צרור כוסברה

חצי צרור שמיר

2 בצל ירוק

35 גרם פיסטוק טרי, קלוף

פקוס

2 עגבניות

שומר

לרוטב:

פלפל ירוק חריף

בצל שאלוט (או בצל סגול קטן)

2 תאנים טריות

2 כפות שמן זית

כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מתחילים בבישול העדשים. מניחים את העדשים בקערה גדולה, מוזגים עליהן מים רותחים ומכסים. כשהמים נעשים נעימים למגע מסננים ובודקים אם העדשים כבר אכילות. אם הן עדיין קשות חוזרים על התהליך פעם נוספת (או יותר, לפי הצורך).

2 מכינים את הרוטב: קוצצים את הפלפל דק מאוד. את השאלוט פורסים לפרוסות דקות ואת התאנים חותכים לרבעים. מועכים הכל יחד עם שמן הזית והמלח.

3 הלימון: שוטפים את הלימון היטב, קולפים בקולפן ירקות ופורסים לפרוסות דקות. מנקים את שאריות הקליפה בעזרת סכין, מוציאים את פנים הפלחים ומסלקים את הגרעינים.

4 הרכבת הסלט: קוצצים את כל עשבי התיבול (עלים בלבד). פורסים את הבצל הירוק דק דק, קוצצים גס את הפיסטוקים, חותכים את הפקוס והעגבניות לקוביות כמה שיותר קטנות ופורסים את השומר דק דק. מערבבים הכל, ומגישים.

* כשאין מגבלה כפי שהייתה בתחרות, עדיף להחליף את העדשים בעדשים טרום נבוטות – משרים אותן לילה במים ועוד כחצי יום במסננת.

* אם אין פקוס אפשר להשתמש במלפפון, אבל חשוב שיהיה טרי וקשה.

* אם משיגים ליים, הוא יתאים הרבה יותר מהלימון.

* אפשר להוסיף צנוניות חצויות ופרוסות דק, או לשים אותן במקום השומר.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!