אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרק פטריות עשיר עם בצל, תימין וקשיו

מרק מעולה, עם כל סוגי הטוב שאפשר לדמיין וטעם עשיר ומפנק

ציונה מלמן | ברפוד | פורסם 03/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 בצלים גדולים, קצוצים דק

1 כפית שמן קוקוס אורגני

4 שיני שום, כתושות

3 אריזות של פטריות פורטובלו גדולות, חתוכות לחתיכות קטנות, ללא הרגליים

1 כפית מחוקה מלח הימלאיה

4 עלי דפנה

4 גרגירי פלפל אנגלי שחור

2 כפיות מחוקות תימין יבש

1 כפית פפריקה חריפה

6 כוסות מים

כף וחצי קמח אורז חום

1 כוס אגוזי קשיו, שהושרו 3 שעות וסוננו

1 כף מיסו אורז חום

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר בינוני את הבצל בשמן הקוקוס 15 דקות על אש בינונית. מוסיפים מעט מים, שהבצלים לא יידבקו.

2 מוסיפים את השום והפטריות ומבשלים עוד 10-15 דקות. מוציאים כוס מהתערובת ושומרים בצד.

3 ממליחים את הפטריות והבצל שבסיר ומוסיפים את התבלינים והמים.

4 מערבבים את קמח האורז עם 1/4 כוס מים ומוסיפים למרק. מחממים על אש נמוכה 15 דקות ומסירים מהאש. מוציאים את עלי הדפנה וגרגרי הפלפל האנגלי.

5 טוחנים במעבד מזון את הקשיו עם הפטריות והבצל ששמרנו בצד וכוס מים, עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.

6 מוסיפים את תערובת הקשיו למרק ומערבבים.

7 מוסיפים את המיסו וטועמים. מוסיפים תבלינים לפי הצורך, אבל לא מחממים שוב (אם מחממים – נמנעים מלהגיע לרתיחה). מגישים חם.

* המתכון באדיבות ברפוד - המרכז לחיים בריאים, חובבי ציון 52, תל אביב, טלפון: 077-9009999

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!