מרק פטריות עשיר עם בצל, תימין וקשיו
מרק מעולה, עם כל סוגי הטוב שאפשר לדמיין וטעם עשיר ומפנק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
3 בצלים גדולים, קצוצים דק
1 כפית שמן קוקוס אורגני
4 שיני שום, כתושות
3 אריזות של פטריות פורטובלו גדולות, חתוכות לחתיכות קטנות, ללא הרגליים
1 כפית מחוקה מלח הימלאיה
4 עלי דפנה
4 גרגירי פלפל אנגלי שחור
2 כפיות מחוקות תימין יבש
1 כפית פפריקה חריפה
6 כוסות מים
כף וחצי קמח אורז חום
1 כוס אגוזי קשיו, שהושרו 3 שעות וסוננו
1 כף מיסו אורז חום
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר בינוני את הבצל בשמן הקוקוס 15 דקות על אש בינונית. מוסיפים מעט מים, שהבצלים לא יידבקו.
2 מוסיפים את השום והפטריות ומבשלים עוד 10-15 דקות. מוציאים כוס מהתערובת ושומרים בצד.
3 ממליחים את הפטריות והבצל שבסיר ומוסיפים את התבלינים והמים.
4 מערבבים את קמח האורז עם 1/4 כוס מים ומוסיפים למרק. מחממים על אש נמוכה 15 דקות ומסירים מהאש. מוציאים את עלי הדפנה וגרגרי הפלפל האנגלי.
5 טוחנים במעבד מזון את הקשיו עם הפטריות והבצל ששמרנו בצד וכוס מים, עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.
6 מוסיפים את תערובת הקשיו למרק ומערבבים.
7 מוסיפים את המיסו וטועמים. מוסיפים תבלינים לפי הצורך, אבל לא מחממים שוב (אם מחממים – נמנעים מלהגיע לרתיחה). מגישים חם.
* המתכון באדיבות ברפוד - המרכז לחיים בריאים, חובבי ציון 52, תל אביב, טלפון: 077-9009999
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!